Масляний заварний крем
Масляні креми використовують для наповнення, покриття та прикраси тортів, тістечок.
Цей крем нескладний в приготуванні.
Приготування масляного заварного крему
Інгредієнти для масляного заварного крему:
- молоко – 350 мілілітрів;
- цукор – 100 грам;
- цукрова пудра – 50 грам;
- масло вершкове – 230 грам;
- сіль – дрібка;
- цукор ванільний – 2 чайні ложки;
- крохмаль кукурудзяний – 30 грам;
- яйця – 2 штуки.
Покроковий рецепт приготування: Масляний заварний крем
Перший крок: В миску насипаємо 30 грамів крохмалю або борошна, 50 грамів цукру, дрібку солі, перемішуємо. Додаємо 100 мілілітрів молока, перемішуємо, розбиваємо 2 яйця і ще раз перемішуємо.
Другий крок: В каструлю наливаємо 250 мілілітрів молока, додаємо 50 грамів цукру, перемішуємо і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.
Третій крок: тонкою цівкою, весь час перемішуючи, вливаємо гаряче молоко в яєчно-цукрову суміш, повертаємо в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи віночком, варимо крем до загустіння.
Четвертий крок: додаємо 30 грамів вершкового масла, дві чайні ложки ванільного цукру і ще раз все добре перемішуємо.
П’ятий крок: готовий крем перекладаємо в інший посуд, накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо.
Шостий крок: кладемо в миску міксера 200 грамів м’якого вершкового масла і 50 грамів цукрової пудри, збиваємо до білого.
Сьомий крок: не припиняючи збивання, поступово додаємо підготовлений заварний крем. Продовжуємо збивати до отримання пишного ніжного крему.
Готовий крем використовуємо для наповнення, покриття і прикраси тортів і тістечок.