Масляний заварний крем

Масляні креми використовують для наповнення, покриття та прикраси тортів, тістечок.

Цей крем нескладний в приготуванні.

Приготування масляного заварного крему

Інгредієнти для масляного заварного крему:

  • молоко – 350 мілілітрів;
  • цукор – 100 грам;
  • цукрова пудра – 50 грам;
  • масло вершкове – 230 грам;
  • сіль – дрібка;
  • цукор ванільний – 2 чайні ложки;
  • крохмаль кукурудзяний – 30 грам;
  • яйця – 2 штуки.

Покроковий рецепт приготування: Масляний заварний крем

Перший крок: В миску насипаємо 30 грамів крохмалю або борошна, 50 грамів цукру, дрібку солі, перемішуємо. Додаємо 100 мілілітрів молока, перемішуємо, розбиваємо 2 яйця і ще раз перемішуємо.

Другий крок: В каструлю наливаємо 250 мілілітрів молока, додаємо 50 грамів цукру, перемішуємо і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.

Третій крок: тонкою цівкою, весь час перемішуючи, вливаємо гаряче молоко в яєчно-цукрову суміш, повертаємо в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи віночком, варимо крем до загустіння.

Четвертий крок: додаємо 30 грамів вершкового масла, дві чайні ложки ванільного цукру і ще раз все добре перемішуємо.

П’ятий крок: готовий крем перекладаємо в інший посуд, накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо.

Шостий крок: кладемо в миску міксера 200 грамів м’якого вершкового масла і 50 грамів цукрової пудри, збиваємо до білого.

Сьомий крок: не припиняючи збивання, поступово додаємо підготовлений заварний крем. Продовжуємо збивати до отримання пишного ніжного крему.

Масляный заварний крем

Готовий крем використовуємо для наповнення, покриття і прикраси тортів і тістечок.

You may also like...

Залишити відповідь