Масляний заварний крем є неймовірно смачним та використовується як начинка для тортів, еклерів та інших десертів. Він має ніжну текстуру та приємний смак вершкового масла. Цей крем нескладно приготувати.
Приготування масляного заварного крему
Інгредієнти для масляного заварного крему:
- молоко – 350 мілілітрів;
- цукор – 100 грам;
- цукрова пудра – 50 грам;
- масло вершкове – 230 грам;
- сіль – дрібка;
- цукор ванільний – 2 чайні ложки;
- крохмаль кукурудзяний – 30 грам;
- яйця – 2 штуки.
Покроковий рецепт приготування: Масляний заварний крем
Перший крок: В миску насипаємо 30 грамів крохмалю або борошна, 50 грамів цукру, дрібку солі, перемішуємо. Додаємо 100 мілілітрів молока, перемішуємо, розбиваємо 2 яйця та ще раз перемішуємо.
Другий крок: В каструлю наливаємо 250 мілілітрів молока, додаємо 50 грамів цукру, перемішуємо та доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.
Третій крок: тонкою цівкою, весь час перемішуючи, вливаємо гаряче молоко в яєчно-цукрову суміш, повертаємо в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи віночком, варимо крем до загустіння.
Четвертий крок: додаємо 30 грамів вершкового масла, дві чайні ложки ванільного цукру і ще раз все добре перемішуємо.
П’ятий крок: готовий крем перекладаємо в інший посуд, накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо.
Шостий крок: кладемо в миску міксера 200 грамів м’якого вершкового масла і 50 грамів цукрової пудри, збиваємо до білого.
Сьомий крок: не припиняючи збивання, поступово додаємо підготовлений заварний крем. Продовжуємо збивати до отримання пишного ніжного крему.
Готовий крем використовуємо для наповнення, покриття та прикраси тортів та тістечок.
Читати також:
Шоколадний крем ганаш: рецепт приготування 🍫