Гарбузові мафіни для дітей: рецепт з фото🎃
Гарбуз — король осені, дуже корисна культура. Містить велику кількість речовин, необхідних для нормальної роботи організму. У ньому більше вітаміну А, ніж у моркві. Запечений і варений гарбуз не втрачає своїх властивостей. Регулярне вживання гарбуза покращує обмінні процеси. Що приготувати з гарбуза? Щоб збагатити свій раціон корисною їжею. Гарбузові мафіни для дітей – це прекрасний корисний десерт.
Гарбузові мафіни для дітей
Ці мафіни вміру солодкі, з приємним гарбузовим ароматом. Готуються швидко і просто.
Інгредієнти для приготування гарбузових мафінів:
- 150 г. борошна;
- 120 г. гарбуза;
- 2 ст. ложки олії;
- 2 яйця;
- 130 г. цукру;
- 2 ч.л. ванільного цукру;
- 3 чайні ложки манної крупи;
- 7 г. розпушувача;
- 200 мл. води.
За бажанням можна додати цедру апельсина чи лимона, щоб отримати неперевершений смак.
Покроковий рецепт гарбузових мафінів:
Гарбуз помити, очистити, нарізати кубиками та додати 200 мл. води. Варити приблизно 20 хвилин, до м’якого стану. Зцідити зайву воду. Приготувати пюре. Додати олію.
В окремому посуді змішати борошно, манку та розпушувач.
Збити яйця з цукром цукром та ваніллю, потрохи додати в суміш гарбузове пюре.
Все змішати з сухою сумішшю. Тісто по консистенції виходить як для оладок. Тісто викладаємо у формочки для випікання, наповнюючи їх на 2/3. З цієї кількості виходить приблизно 12 мафінів.
Випікати в розігрітій духовці до 160-180 градусів протягом 25-35 хвилин.
Гарбузові мафіни найсмачніше частувати з чаєм, молоком чи чашечкою капучіно. Цей корисний десерт сподобається і дітям, і дорослим.
Читати також: