Маринована капуста з перцем: рецепт?
Осінь – пора консервації. Є рецепти овочевих закусок, які прекрасно зберігаються тривалий часі без консервації. Один з них – маринована капуста з солодким перцем. Готується дуже просто. Вся родзинка рецепту – в поєднанні овочів і маринаду.
Складники для приготування маринованої капусти з перцем:
- капуста білокачанна – 2,5-3 кг;
- морква – 300 гр.;
- перець солодкий болгарський – 300 гр.;
- часник – 1 головка;
- перець червоний гострий 1 стручок ( по бажанню).
Спеції: лавровий лист 3шт., перець духмяний горошком 5шт., коріандр 0,5 ч.л.
Маринад:
- вода – 1 л.
- сіль – 2 ст.л.
- цукор – 4 ст.л.
- оцет 9% – 100гр.
Приготування капусти маринованої з перцем
Капусту насікти. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. З Перцю видалити насіння і нарізати півкільцями. Часник подрібнити (я тру на дрібній тертці).
Все скласти в каструлю, додати спеції, гіркий перець подрібнений (можна і не додавати, якщо гостре не подобаються) і добре перемішати.
Закип’ятити воду, додавши сіль і цукор, вимкнути, влити оцет. Залити гарячим маринадом капусту.
Зверху покласти гніт, щоб вся капуста була в маринаді і залишити на добу.
Через добу мариновану капусту вже можна їсти! Смачна, хрустка, гостренька. Перець надає їй пікантності.
Читати також: