Маринована капуста з перцем – рецепт

Осінь – пора консервації. Є рецепти овочевих закусок, які прекрасно зберігаються тривалий часі без консервації. Один з них – маринована капуста з солодким перцем. Готується дуже просто. Вся родзинка рецепту – в поєднанні овочів і маринаду.

Маринована капуста з перцем – рецепт

Складники для приготування маринованої капусти з перцем:

  • капуста білокачанна – 2,5-3 кг;
  • морква – 300 гр.;
  • перець солодкий болгарський – 300 гр.;
  • часник – 1 головка;
  • перець червоний гострий 1 стручок ( по бажанню).

Спеції: лавровий лист 3шт., перець духмяний горошком 5шт., коріандр 0,5 ч.л.

Маринад:

  • вода – 1 л.
  • сіль – 2 ст.л.
  • цукор –  4 ст.л.
  • оцет 9% – 100гр.

Приготування капусти маринованої з перцем

Капусту насікти. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. З Перцю видалити насіння і нарізати півкільцями. Часник подрібнити (я тру на дрібній тертці).

Все скласти в каструлю, додати спеції, гіркий перець подрібнений (можна і не додавати, якщо гостре не подобаються) і добре перемішати.

Закип’ятити воду, додавши сіль і цукор, вимкнути, влити оцет. Залити гарячим маринадом капусту.

Зверху покласти гніт, щоб вся капуста була в маринаді і залишити на добу.

Через добу мариновану капусту вже можна їсти! Смачна, хрустка, гостренька. Перець надає їй пікантності.

You may also like...

Залишити відповідь