Ганаш (з французької Ganache) – крем на шоколаді, вершках (молоці) та вершковому маслі. Ганаш можна зробити різної густоти. Густота залежить від пропорцій шоколаду та вершків – чим більше у ганаші шоколаду, тим щільніша його структура.
Ганаш можна використати в якості глазурі або прошарку для торта (попередньо збивається), крему для капкейків. Ганаш щільнішої консистенції використовують для приготування цукерок трюфелів. Рідкий ганаш можна використовувати в якості шоколадного соусу. Ним поливають різноманітні десерти, вафлі (гофри), пончики, млинці та сирники.
Рецепт приготування ганашу
Інгредієнти для приготування ганашу:
- темний якісний шоколад (з вмістом какао мінімум 62%) – 170 г;
- вершки жирні від 30% – 180 мл;
- цукор або цукрова пудра – одна столова ложка.
Усі інгредієнти поміщаємо в миску і розігріваємо на водяній бані до того моменту, поки маса не стане однорідною. Уважно стежте, щоб суміш не закипіла.
До ганашу можна за бажанням добавити 35 грамів вершкового масла.
Готовий шоколадний ганаш можна використовувати відразу, а можна тримати в холодильнику для подальшого використання. Охолоджений ганаш втрачає свій глянець – стає матовим. При потребі, ганаш можна розігрівати.
Читати також:
Звички людей, у яких дома ідеальна чисто