Шоколадні листочки: ідея декору десертів

Шоколад цінують за ніжний смак і текстуру. У його складі велика кількість мікроелементів, вітамінів та антиоксидантів. Кондитери люблять його за велику кількість технік, які можна застосовувати для декорування десерт. З нього роблять декор, який смачний та дуже красивий.

Для декорування беруть такий шоколад:

  • темний шоколад – містить не менше 40-55% какао;
  • молочний шоколад – не менше 25% какао і молочні продукти;
  • білий шоколад – не менше 20% масла какао.

Кондитери застосовують шоколад у блоках або драже. Декорування можна робити какао-порошком, тільки його потрібно брати високої якості.

Як зробити красиві шоколадні листочки?

Як зробити красиві шоколадні листочки

З шоколаду можна зробити листочки, які майже як справжні. Розтоплюємо шоколад на водяній бані або іншим способом. Використовуємо листочки троянд. Вони щільні та рельєфні. Шоколад наносимо пензликом на чисті, сухі листочки не дуже тонким шаром.  Далі відправляємо їх на годину в холодильник або 10 хвилин в морозилку. Застиглі лиcточки відокремлюємо від шоколадних, вони мають легко відокремлюються. Получаються зовсім як справжні, видно всі прожилки.

Виготовлені власноруч прикраси з шоколаду будуть неповторні!

Читати також:

Як сушити фрукти в сушарці

Зефірно-масляний крем

Крилаті цитати з «Аліси в країні чудес» Льюїса Керролла

200 слів англійською, які необхідно знати

You may also like...