Сandy-bar своїми руками

Кенді бар своїми руками – модний солодкий стіл на будь-яке свято

Ви уявляєте свято без солодощів? Без гарного тортика, смачних цукерок і ошатних пиріжками?

сandy bar своїми руками

Капкейки рецепт для Сandy-bar

Маленькі маффіни з кремом.

Капкейки – ( з англ. сupcakes) – це невеличкі за розміром «тістечка у чашці». Американський варіант десерту отримав свою назву завдяки тому, що готувався в алюмінієвій чашці. Зараз капкейки часто випікають у спеціальних паперових формочках. Порадувати близьких такими десертами просто.

Можуть бути з різними смаками:

  • шоколадним,
  • ванільним,
  • цитрусовим,
  • ягідним, а можливості їх прикраси безмежні.

Кейк-попси рецепт для Сandy-bar

Невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці. Десерт покривають шоколадом, карамеллю або мастикою будь-якого кольору і декорують.

фото Кейк-попси - невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці для кенді бару

Приготування кейк-попсів

Бісквіт готовий можна купити або приготувати вдома за своїм рецептом.
Скріплюючий крем. Можна використовувати сметанковий або масляний креми, шоколадний ганаш.
Для для скріплення бісквіту можна використати згущене молоко, варенням або джемом.
Шоколад або шоколадна глазур. Шоколад необхідно розтопити на водяній бані і трохи остудити. Щоб приготувати шоколадну глазур, додайте в розтоплений шоколад трохи вершкового масла або теплих вершків. Можна також зварити глазур з молока, какао, цукру і вершкового масла.

Декорування кейк-попсів

Цілком і повністю залежать від вашої фантазії. Можна використати кондитерську посипку, фігурки, візерунки з цукрової глазурі або розтопленого шоколаду, обтягнути кульки різнобарвною мастикою.

Палички для кейк-попсів

Зручно використовувати дерев’яні шпажки або товсті трубочки для коктейлів. Можна купити спеціальні палички в магазинах для кондитерів. Перш ніж увіткнути паличку в кейк-попс, умочіть її кінчик в розтоплений шоколад, так кулька буде краще триматися на паличці.

Тірамісу

Тірамісу – знаменитий багатошаровий італійський десерт. До його складу входить: сир маскарпоне, кава (переважно еспресо), курячі яйця, цукор і печиво савоярді. Зазвичай, десерт присипають какао-порошком. Можлива варіація з додаванням волоського горіха. У деяких рецептах какао-порошок замінюють тертим шоколадом, савоярді – бісквітом, кавове просочення – фруктовим або алкогольним (марсала, мадера, амаретто). Тірамісу дуже ніжний десерт, його важко розрізати на порції.  Тірамісу готують у порційних формочках або келихах.  Як приготувати Тірамісу за класичним рецептом можна прочитати тут.

Фото десерт Тірамісу


Панна-котта рецепт для Сandy-bar

Італійський десерт з вершків, молока, цукру та желатину. Десерт походить із П’ємонту, хоча його їдять по всій Італії. Подають з ягідними, карамельними, шоколадними сиропами.

Фото Панна котта шоколадна рецепт

Панна-котта шоколадна рецепт

Інгредієнти для приготування шоколадної панна-котти:

  • вершки 33% – 400 мл.;
  • молоко 2,5% – 120 мл.;
  • шоколад чорний гіркий – 100 г.;
  • цукор – 50 г.;
  • желатин листовий – 12 г.;
  • ванілін – 1 г.;

Шоколад натерти на мілкій терці. Желатин залити холодною водою на 1 хв. і віджати.

У сотейник налити молоко, вершки, додайте шоколад, цукор, ванілін. Поставити сотейник на середній вогонь і прогрівати до повного розчинення цукру. Відразу ж залийте її до желатину та ретельно перемішайте все віночком. Якщо желатин не розчиниться повністю, то поставте каструлю на повільний вогонь і, помішуючи, дочекайтеся розчинення. Ні в якому разі не дайте суміші закипіти. Процідіть масу через дрібне сито і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім розлийте порівну по формочках та поставте їх у холодильник на 4-5 години.

Класична панна рецепт

Класичний рецепт панна-котто – це основа всіх рецептів, якими зараз рясніє світова кулінарія. Знаючи оригінальний варіант, ви з легкістю зможете приготувати, той який ідеально підійде для вам.

Інгредієнти класичної панна-котти:

  • желатин 8 грам;
  • вершки 500 мл;
  • цукор 50 грам;
  • стручок ванілі 1 шт.

Ємність відповідного обсягу для нагріву рідини, ніж, сито, стаканчики або формочки об’ємом 100-150 мл,  тарілочки для подачі.

Етапи приготування: Замочіть желатин в холодній воді. Обсяг рідини і час набухання має бути зазначено на упаковці. Наріжте стручок ванілі на кілька шматочків. Коли желатин набухне, налийте вершки в каструлю, додайте ваніль і цукор. Доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню. Відразу ж перелийте її до желатину, попередньо видаливши з нього зайву рідину, та ретельно перемішайте все віночком. Якщо желатин не розчиниться повністю, то поставте каструлю на повільний вогонь та, помішуючи, дочекайтеся розчинення. Ні в якому разі не дозволяйте суміші знову закипіти. Процідіть масу через дрібне сито і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім розлийте порівну у формочки та поставте їх у холодильник на 4-5 годин. Після закінчення цього часу подавайте панна-котту, попередньо діставши з форм на тарілочки. Якщо ви використовували стаканчики або келихи, то цілком прийнятна подача в них. Ніколи не використовуйте більше 8 г желатину на 500 мл рідини. Завдання кулінара полягає в тому, щоб застосувати мінімальну кількість згущувача, зберігши при цьому необхідну консистенцію і бархатистість. Вершки повинні бути досить жирними – 20-30%. Якщо ви переживаєте за фігуру і стежте за кількістю калорій, то можете замінити частину вершків молоком. Але варто пам’ятати, що це істотно вплине на смак десерту. Замість натуральної ванілі цілком можливо взяти дрібку ваніліну. Для того щоб з легкістю дістати десерт з форм, їх можна перед заповненням змастити вершковим маслом.

Макаруни

Макаруни candy bar

Французький десерт з мигдального печива і фруктової начинки. Барвники дозволяють зробити тісто будь-якого кольору: червоного, блакитного, зеленого і т.д.

Печиво

Печиво candy bar

Випікається в різних формах і прикрашається відповідно темі свята.

Мармелад, зефір, пастила, цукати, маршмелоу

Завдяки різноманітності форми і кольору ідеально вписуються в будь-яку композицію кенді бару.

Фрукти в кошиках або на шпажках

фото фруктів в кошиках і на шпажках: сandybar своїми руками

Східні солодощі

Рахат-лукум, пахлава, щербет.

фото східних солодощів для кенді бару: сandybar своїми руками

Карамельки і льодяники
фото карамелі і льодяників для кенді бару: сandybar своїми руками

Горіхи в шоколаді або кольоровий глазурі.

Cухофрукти

Курага, чорнослив, фініки.

фото сухофруктів для кенді бару: сandybar своїми руками

Обов’язково в Кенді барі (або Канде барі) присутні напої.

Вода, сік, морс, лимонад холодний чай. Все подається в порційних пляшечках або келихах, прикрашених в одному стилі солодким столом. Можна самостійно задекорувати посуд для напоїв, вирізавши красиві наклейки і етикетки за готовим шаблоном.

You may also like...

Залишити відповідь