Морозиво: поради приготування, рецепти з фото 🍨

Поради, приготування морозива вдома

1. Щоб зробити морозиво ніжним кремовим, використовуйте найжирніші молочні продукти.

2. Найпростіше робити морозиво з застосуванням автоматичної морожениці. В ній маса весь час перемішується при заморожуванні, при цьому не утворюються великі кристали льоду. Без морожениці, то потрібно переміщувати протягом перших 4-х годин. Мішайте кожних 20-30 хвилин спочатку, а згодом один раз у годину.

3. Різноманітні добавки для надання особливого смаку та текстури десерту:

  • сухе молоко — надасть ніжний вершковий, оксамитовий смак;
  • застосування желатину чи агар-агару допоможе загустити, актуально, якщо приготувати десерт з молока невисокої жирності;
  • лимонний сік допоможе злегка загустити, додасть кремової текстури;
  • крохмаль для однорідності текстури;
  • застосування цукрової пудри робить морозиво ніжнішим;

Морозиво: рецепти десерту з фото

4. Невелика кількість коньяку чи рому додадуть оригінальний смак та головне дозволяє зменшити утворення кристалів льоду.

5. Різноманітні посипки, топінги допоможуть зробити смак оригінальнішим. Додаючи джем, сиропи, арахісову чи шоколадну пасту ви змінюєте смак та калорійність десерту.

6. Сиропи, потрібно додавати до заморозки десерту. Подрібнені горішки, шоколад, фрукти домішують обов’язково охолодженими у практично готове морозиво.

7. Не спішіть подавати десерт, одразу як витягнете з морозилки. Нехай постоїть декілька хвилин. Формувати кульки буде набагато простіше.

8. Важливо! Місткості з морозивом має щільно закривалися, оскільки воно легко насичується сторонніми запахами.

Поради, приготування морозива вдома

Поради, приготування морозива вдома (фото — колаж)

Карамельне морозиво рецепт 

Карамельне морозиво – улюблене моєї сім’ї. Натуральне з вираженим смаком. Приготувати його нескладно. У наші дні є безліч машинок для приготування морозива у домашніх умовах. Тому експериментувати з різноманітними рецептами нічого не зважає. Якщо у вас є морозивниця, спробуйте приготувати домашнє морозиво.

Карамельне морозиво фото

Карамельне морозиво (фото — колаж)

Інгредієнти для приготування карамельного морозива:

  • цукор – 120 г
  • вершки жирністю від 30% – 400 г
  • молоко – 200 мл
  • сухе молоко – 20 г
  • коньяк – 1 ст. ложка
  • дрібка солі.

У каструлю з товстим дном насипте 120 г цукру та поставити на невеликий вогонь. Прогрівайте, не помішуючи, поки розтоплений цукор не стане насичено бурштинового кольору.

Зразу, акуратно, влийте молоко, а потім вершки. Додати сухе молоко, сіль. Прогрівайте, весь час перемішуючи. Уся карамель повинна розчинитись в молоці з вершками. Доведіть молочно-карамельну масу до кипіння.

Після закипання зніміть з вогню та швидко охолодіть. Можна покласти в посудину з холодною водою, льодом. Герметично закрийте та покладіть на 12 годин у холодильник.

Після охолодження, перецідіть масу через сито, щоб не лишилось грудочок. Додайте коньяк (за бажанням). Невелика кількість коньяку, щоб запобігти формуванню кристалів льоду і доповнення аромату. Потім перемішайте та перелийте до морожениці.

Коли маса замерзне до консистенції м’якого морозива, перелийте її у контейнер. Герметично закрийте та поставте морозиво в морозильну камеру для остаточного застигання. Через 2 години уже можна ласувати смачним домашнім карамельним морозивом.

Готуєте без морожениці:

Перелийте масу в лоток з кришкою та поставити в морозильну камеру. Перемішуйте морозиво вінчиком кожних 15 хвилин протягом перших 2-х годин. Смачного!

Фісташкове морозиво з вершками рецепт

Літо час морозива. Готуємо смачне, оригінальне та корисне домашнє фісташкове морозиво з вершками!

Час приготування: більше як 1 година.

Фісташкове морозиво

Фісташкове морозиво (фото — колаж)

Необхідні інгредієнти для фісташкового морозива:

  • зелені фісташки – 100 г
  • молоко – 500 г
  • яєчний жовток – 4 шт.
  • цукор – 150 г
  • екстракт мигдалю – 1/4 чайної ложки
  • вершки – 100 г

Послідовність приготування фісташкового морозива:

  1. Мілко подрібніть 75 г фісташок з 50 г цукру до однорідної маси. Перекладіть отриману масу в каструлю та залийте молоком. Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню та додайте мигдальний екстракт.
  2. Збийте жовтки з цукром, що залишився. Потім повільно введіть в отриману суміш гарячу фісташкову масу і знову перелийте все в каструлю. Поставте на маленький вогонь і помішуйте, поки суміш не загусне, приблизно 10 хвилин, не даючи кипіти. Процідіть у велику миску та охолоджуйте 2 години.
  3. Збийте вершки. Подрібніть фісташки. Додайте у вершки подрібнені фісташки. Ретельно перемішайте.
  4. Перекладіть в мороженицю або в контейнер та поставте в морозилку на кілька годин. Перемішуйте через кожні 20 хвилин, а потім один раз у годину.

Через 4 години уже можна ласувати смачним домашнім фісташковим морозивом.

  • #морозиво 
  • #морозиво карамель
  • #морозиво класичне
  • #домашнє морозиво рецепт

Читати також:

Цукати з апельсина рецепт

Сирники – рецепт: як приготувати смачні, ніжні сирники

Азалія кімнатна вирощування