Джем з суниці: покрокові рецепти та фото 🍓
Кажуть, що у домі, де їдять суниці, лікар не потрібен.
Корисно споживати суниці, особливо свіжі, але це можна робити тільки літом. Та, щоб мати можливість ласувати ними цілий рік приготуйте варення або джем. Хтось любить варення, а хтось суничному джему. Він зберігає смак та аромат натуральної суниці. Подавати можна з морозивом і з випічкою, на ваш смак. Ми підібрали 5 кращих рецептів суничного джему. Обирайте та готуйте неповторний суничний джем.
Суничний джем рецепт 1
Для джему відбираємо дрібну зрілу суницю. Джем вийде ароматним, дуже смачним. Цей джем готують в мідному тазі або мідній каструлі. Перед тим як почистити, суницю промийте водою і викладіть на друшляк. Коли ягоди стечуть, очистіть їх акуратно, щоб сунички не пом’ялися.
На джем потрібно: п’ять кілограмів вимитої й очищеної суниці, один кілограм цукру, один літр чистої води.
У мідній каструлі робимо сироп: проварюємо кілограм цукру до розчинення і кип’ятимо на сильному вогні одну хвилину.
Кладемо в сироп, приблизно, півкілограма суниці. Нагріваємо до кипіння, варимо одну хвилину і прибираємо ягоди на друшляк, поміщений над великою чашкою. Кип’ятимо сироп до загусання і кладемо в нього наступну порцію ягід. Схема дій така: кладемо в сироп півкіло суниці, варимо одну хвилину, викладаємо на друшляк, уварюємо сироп до початкового об’єму, кладемо ще півкіло ягід і т.д. Час від часу переливаємо сік, стікає з друшляка в каструлю. Коли проваримо останню партію ягід, уварюємо сироп, додаємо всю суницю та варимо, помішуючи, 10 хв. Коли джем охолоне викладаємо його в банки. Він може зберігатися півроку.
Для більш тривалого зберігання простерилізуйте банки 5 хв.
Суничний джем рецепт 2
Час приготування: 30 хвилин – 1 годину + охолодження
Для джему знадобиться:
Суниця і цукор в пропорціях два до одного, або один до одного якщо хочете солодший результат. Ніякої води не треба! Для кислуватого смаку, можна додати лимонного соку.
Приготування суничного джему:
Колір цього джему не вражає, але це все-таки дуже смачно. Його можна не охолоджувати, це як самі вирішите.
Суницю промити, очистити і розім’яти в мисці у якій будете варити. Додати трохи цукру, поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, всипати цукор, що залишився і варити, поки не з’явиться рудувато-коричневий відтінок. Остудити.
Цікаві факти про полуницю
Суничний джем рецепт 3
Для приготувати суничного джем, знадобляться такі інгредієнти:
- суниця – 1 кг;
- кислий сік – 200 мл;
- цукор – 1 кг.
Суничний джем готується наступним чином:
Переберіть суницю, викиньте ягоди з дефектами, хороші ягоди промийте і дайте воді стекти.
Приготуйте 90% – ний цукровий сироп – 900 г цукру на 100 мл води.
Суничний джем вийде ще смачніше, якщо воду замінити кислим соком червоної смородини, яблук.
Залийте ягоди сиропом, поставте на повільний вогонь та, періодично помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть до готовності приблизно 30-35 хв.
Щоб суниця не втратила свого кольору, додайте в кінці варіння трохи лимонної кислоти.
Гарячий джем розлийте в сухі прогріті скляні банки і простерилізуйте при температурі 100 ° С: банки місткістю 0,5 л – протягом 10 хв., 1 л – 15 хв.
Можна суничний джем охолодити, розлити в сухі банки, накрийте поліетиленовими кришками і зберігайте в сухому прохолодному місці.
Суничний джем рецепт 4
Розминаєте ягоди, засипаєте цукром і залишаєте на годину для того, щоб цукор злегка розійшовся. Потім варимо в три прийоми – довели до кипіння, зняли з вогню, остудили. Другий раз довели до кипіння, зняли з вогню, остудили. Третій раз довели до кипіння, зняли з вогню, остудили. Колір та аромат зберігається, навіть коли джем всю зиму стоїть в холодильнику.
Суничний джем рецепт 5
Відразу скажу, що при обробці суниці позбавлятися від чашолистків і плодоніжок не будемо.
Протирати теж нічого не станемо. Зелень суниці і сама ягода володіють всім відомим яскравим смаком і ароматом, а тому і смак такого джему з ягід суниці вийде приголомшливим. Загалом, на приготування і закрутку у вас має піти не більше години.
Для джему суничного потрібно:
- 2 кг ягід суниці
- 2 кг цукру
- 0.5 – 1 ст. води
- 1/4 ч.л. лимонної кислоти
Готуємо джем з ягід суниці:
Ягоди суниці викладаємо в друшляк і промиваємо під слабким струменем проточної води. При промиванні суницю краще не ворушити, щоб завчасно не дала сік, який зіллється разом з водою. Ягоди суниці разом з плодоніжками подрібнюємо в блендері або пропускаємо через дрібну решітку м’ясорубки. Знімну металеву частину м’ясорубки, решітки та ножі необхідно прокип’ятити. Ягідну масу засипаємо цукром, додаємо воду і ставимо на невеликий вогонь до закипання. Після вогонь можна трохи додати. Варити джем з ягід будемо хвилин 20 – 25. Масу будемо часто помішувати. За 5 хв. до готовності потрібно додати лимонну кислоту. За цей час необхідно стерилізувати банки.
Готовий джем з ягід суниці, відразу після зняття з вогню потрібно розлити в підготовлені банки та швидко закрити. У такому вигляді наш джем суничний може зберігатися всю зиму. Пам’ятайте, що після охолодження джем з ягід стане густішим, тому перевищувати час варіння не варто, навіть якщо гарячим він здається вам дещо рідкуватим. Смачного!
Читати також:
🌱Мікрогрін (мікрозелень), що це та як виростити?