Без категорії, Цікаве та корисне

Кондитерські тренди 2023 року

Які смаколики цьогоріч користуються найбільшим попитом у клієнтів кав’ярень і кондитерських? Щоб запропонувати дійсно трендові солодощі та бути на піку популярності, читайте цю статтю.

Спойлер: КХ (корисне харчування) – це наше ВСЕ, тобто найважливіший кондитерський тренд! 

1. Десерти без глютену, лактози, борошна та цукру

Здоровий спосіб життя та натуральні продукти продовжують набирати обертів. Тому не дивно, що кондитерські вироби з натуральним складом стають все більш популярними. Безглютенові та безлактозні торти продовжують захоплювати ринок. Естетичні, корисні та натуральні десерти поступово з’являються у ресторанах високої кухні. На перший план вийшла тенденція до збільшення білка та зниження вуглеводів у кондитерських виробах. До кінця 2023 року замовляти веганські десерти стане гарним тоном. Вітається заміна тваринних молочних продуктів на рослинні. Той кондитер, хто зробить справді крутий бісквіт без яєць, здійснить справжній переворот.

2. Міні-десерти

Минули ті роки, коли мінімальна вага торта становила 2 кг. 300-400 г задоволення для одного – той попит, що народжує пропозицію. Бенто-торти захопили світ. Цей компактний і лаконічний десерт з’явився у 2021 році та не втрачає своїх позицій. Форма та начинка бенто-тортика можуть бути будь-якими. Обов’язково присутні різноманітні написи у вигляді цифр, кумедних чи зворушливих побажань, цитат. Як доповнення обов’язково йде упаковка у вигляді ланч-боксу. Дедалі більше кондитерів цей вид частування вводять в асортимент своїх страв у всьому світі. В Японії та Європі – це спосіб проявити увагу та турботу про здоров’я. В Україні, як завжди, все робиться з розмахом. Розміри наших міні-тортиків значно більші за азіатські та європейські, та й запит на оформлення теж суворіший. Клієнтам уже недостатньо напису з легким малюнком – бенто-торти стають справжнім витвором мистецтва.

3. Десерти-копії певних предметів

Це можуть бути фрукти, овочі, звичайні та незвичайні речі. Їхній натуральний вигляд створює сильний вау-ефект. Тому шефи ресторанів продовжуватимуть дивувати та захоплювати новими рішеннями.

4. Використання екстравагантних інгредієнтів

У жителів мегаполісів є відчуття перенасиченості смаками. Вони все частіше просять щось нове та цікаве. Тому пікантні та не стандартні страви вводяться в лінійку десертів. Класичні наповнювачі у вигляді шоколаду, ягід, фруктів, горіхів спочатку частково поступилися місцем солоній карамелі, а зараз зустрічаються ще й мікси морської солі, імбиру, арахісової олії, для приготування яких використовуються заглибні міксери.

5. Боковий торт

Англійською мовою він називається top forward cake. Щоб створити такий ефект, від готового торта збоку відрізають невеликий шматок і з’єднують з основою за допомогою крему, але так, щоб зріз став основою. Щоб створити подібну форму, корж повинен бути діаметром не більше 20 см, загальна вага виробу – до 2,5 кг, а бісквіт рекомендують обов’язково використовувати дуже щільний.

6. Cake to go

Це кондитерський виріб в екологічній паперовій тарі. Його консистенція та наповнення можуть бути будь-якими. Тому такий завжди можна взяти з собою та поласувати ним будь-де.

7. Моті

Це популярний японський десерт, виконаний у ніжних пастельних тонах із рисового тіста, крему та ягід. Тістечка упаковані в коробку і можуть бути невеликим компліментом дорогій людині, так і повноцінним солодким подарунком.

8. Cake pops

Експеримент американського кондитера-блогера Енжі Дадлі не має наміру залишати списки кондитерських трендів. Це міні-торт на паличці. Тістечко, виготовлене з подрібненого бісквіту, змішаного з кремом і рясно вкритого шоколадом. Додатково його прикрашають стружкою та горіхами, посипанням. Десерт у вигляді чупа-чупса на паличці часто використовують як частину солодкого букета. Виконати дизайн тістечок можна також у вигляді героїв мультиків, щоб прикрасити ними дитяче свято.

9. Дзеркальні торти

Отримали назву завдяки глянцевій глазурі, що покриває поверхню. Найчастіше її використовують у мусових виробах. Якщо застосовують цей ефект у звичайних коржах, то покривають тільки верхівку, створюючи патьоки з боків.

2023 рік – це найкращий час для сміливих експериментів, яскравих нот і несподіваних поєднань. Собівартість виготовлення таких кондитерських виробів досить висока. Для їхнього приготування потрібні сучасні електричні плити. Однак ці солодощі виглядатимуть дуже оригінально та дивуватимуть покупців своєю нестандартністю. Нові смаки швидко завоюють серця гурманів, і за цими десертами точно вишикується черга.

Читати також:

Привітання з днем народження: українською мовою

Apple нарешті дозволяє налаштовувати екран блокування iPhone

Маленький будиночок у скандинавському стилі: фото

1 thought on “Кондитерські тренди 2023 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.