Без категорії, Смаколики

Великодні яйця з марципанами покроковий рецепт 🥚

Великодні яйця з марципанами рецепт

Складники:

  • мука пшенична в/с – 250 г
  • молоко – 150 мл
  • дріжджів – 12 г
  • цукор – 50 г
  • масло вершкове – 25 г
  • марципанова паста – 100 г
  • різні сухофрукти – 50 г
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • цедра та сік 1 лимона

Для глазурі:

  • білий шоколад – 100 г
  • чорний шоколад – 100 г
  • кокосова олія – 2 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин.

Складність: середня.

Технологія приготування великодніх яєць з марципанами:

Муку просіяти в миску і зробити в середині поглиблення. Дріжджі подрібніть та залийте теплим молоком, додайте 1 столову ложку цукру та вилийте в поглиблення в муці. Зверху злегка присипте мукою, накрийте миску рушником і поставте у тепле місце на 20 хвилин.

Масло розтопіть на водяній бані.

Змішайте опару з рештою цукру, теплим вершковим маслом і сіллю, замісіть еластичне тісто, накрийте його рушником та поставте у тепле місце на 30 хвилин.
Потім тісто обім’яти, скачати з нього ковбаску й розрізати на 12 частин.

Сухофрукти дрібно нарізати, змішати із марципановою мигдальною пастою, лимонним соком та цедрою. Масу розділити на 12 порцій і скатати з них кульки.

З тіста зробити невеликі коржики, покласти в них марципанову начинку і завернути її. Надайте форму яєць та покладіть на застелене папером для випічки деко, накрийте рушником та залиште на 15 хвилин, щоб тісто трохи підійшло.

Нагрійте духовку до 175 0С та випікайте 15-20 хвилин.

Приготування глазурі

Чорний та білий шоколад розтопіть окремо на водяній бані з 1 ложкою кокосового масла.  Коли булочки остинуть покрити білим або чорним шоколадом.

Залишок шоколаду перелийте в кондитерські мішки та видавіть у вигляді квітів.

Рецепти глазурі для паски, фото 🍞 🥚🐇

Читати також:

Привітання з днем народження: українською мовою🥳

Великодні паски – гнізда покроковий рецепт🐇🐰🥚

Гарний великодній декор: 45 фото ідей 🐇🐰🥚

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.