Великодні паски гнізда рецепт
Складники:
- мука пшенична в/с – 300 г
- молоко – 60 мл
- дріжджів – 25 г
- цукор – 70 г
- ванільний цукор – 5 г
- нежирний сир – 250 г
- яйце – 1 шт
- масло вершкове – 70 г
- сіль – 1/4 ч. л.
- цедра з 1 апельсина
- апельсиновий сік – 20 мл
Для глазурі:
- цукрова пудра – 200 г
- білок яєчний – 1 шт
- сік лимона – 1 ст. л
Час приготування: 60 хвилин.
Складність: середня.
Кількість: 15 шт.
Технологія приготування великодних пасок:
Друшляк застелити марлею, викладіть зверху сир та дайте йому стекти.
Масло розтопіть на водяній бані.
Муку просіяти в миску і зробити в середині поглиблення. Дріжджі подрібніть і залийте теплим молоком, додайте 1 столову ложку цукру та вилийте в поглиблення в муці. Зверху злегка присипте мукою, накрийте миску рушником і поставте у тепле місце на 20 хвилин.

До сиру додайте одне яйце, решту цукру, 5 грамів ванільного цукру, дрібку солі, цедру з одного апельсина, 20 мл. апельсинового соку, та розтоплене масло та все ретельно перемішайте.
З’єднайте всі інгредієнти між собою та замісіть тісто. Накрийте його рушником та поставте у тепле місце на 30 хвилин.
Тісто розділіть на 30 рівних порцій. Скатати з кожної ковбаску діаметром 1 см. По 2 ковбаски сплетіть між собою, кінці з’єднайте, щоб вийшли кільця. Покладіть сформовані гнізда на застелене папером для випічки деко, накрийте рушником і залиште на 15 хвилин.

Нагрійте духовку до 175 0С та випікайте 20 хвилин.

Приготування глазурі
200 грамів цукрової пудри змішайте з яєчним білком і апельсиновим соком. Покрийте випічку глазур’ю та дайте їй висохнути.
Зверху можна покласти невеликі шоколадні яєчка та присипати цукровою пудрою.

Читати також:
Гарний великодній декор: 45 фото ідей 🐇🐰🥚