Шоколад цінують за ніжний смак та текстуру. У його складі велика кількість мікроелементів, вітамінів та антиоксидантів. Кондитери люблять його за велику кількість технік, які можна застосовувати для декорування десертів. З нього готують крем ганаш та роблять декор, який смачний та дуже красивий.
Як зробити красиві шоколадні листочки?
Для декорування беруть такий шоколад:
- темний шоколад – містить не менше 40-55% какао;
- молочний шоколад – не менше 25% какао та молочні продукти;
- білий шоколад – не менше 20% масла какао.
Кондитери застосовують шоколад у блоках або драже. Декорування можна робити какао-порошком, але його потрібно брати тільки високої якості.
З шоколаду можна зробити листочки, які майже як справжні. Розтоплюємо шоколад на водяній бані або іншим способом. Використовуємо листочки троянд. Вони щільні та рельєфні. Шоколад наносимо пензликом на чисті, сухі листочки не дуже тонким шаром. Далі відправляємо їх на годину в холодильник або 10 хвилин в морозилку. Застиглі листочки відокремлюємо від шоколадних, вони мають легко відокремлюються. Шоколадні листочки виходять як справжні, видно всі прожилки.
Виготовлені власноруч прикраси з шоколаду будуть неповторні!
Читати також:
Як сушити фрукти в сушарці, рецепти?🍇🍓🍌