Покроковий рецепт імбирних пряників з фото 🍪

Рецепт смачних імбирних пряників

У кожної господині має бути рецепт смачних імбирних пряників, адже, хоч і називають їх різдвяними, актуальні вони цілий рік. Будь-яке свято може стати приводом спекти та розмалювати оригінальні імбирні пряники!

Рецептів пряників в інтернеті зараз багато. Але я напишу свій. Звичайно, я його не сама вигадала, взяла основу і дещо змінила під свої потреби, і тепер найчастіше печу саме такі. Пряники виходять рівні, гладенькі, їх зручно розписувати. Виходять красивого темного кольору, швидко готуються, без зайвих маніпуляцій з доступних продуктів. Які брати спеції, ви можете вирішувати самі. Є навіть спеціальна суміш спецій для пряників у магазинах. Зазвичай – це кориця, імбир, трохи мускатного горіха, кардамон, запашний мелений перець, гвоздика. Усі спеції мелені.

Рецепт смачних імбирних пряників з фото

Ступінь м’якості пряників можна регулювати. Втім, з часом навіть товсті прянички стануть твердішими. Але при цьому пряники приготовлені за цим рецептом залишаться смачними! Переважно їх розписують айсингом (королівською глазур’ю).

Продукти для приготування пряників:

  • борошно 240 г.;
  • яйця 1 шт.;
  • олія рослинна 50 г.;
  • цукор 60 г.;
  • мед 50 г.;
  • за бажанням какао-порошок 1/2 ч. ложки;
  • порошок для печива 1 ч. ложка або сода 1/2 ч. ложки;

Спеції для імбирних пряників:

  • сіль: 1 дрібка;
  • імбир 2 ч. ложки;
  • кориця  1 ч. ложки;
  • кардамон 1/2 ч. ложка;
  • гвоздика  1/2 ч. ложка;
  • перець духмяний 1/2 ч. ложка;
  • мускатний горіх (за бажанням) –  дрібка.

Готуємо тісто для імбирних пряників

Олію я використав соняшникову рафіновану. Якщо не має меду або не хочете його використовувати, тоді слід взяти цукру 100 г, а замість соди 1 чайну ложку розпушувача. Какао-порошок я для того, щоб пряники були дещо темнішими. Так вони дивляться цікавіше. Якщо хочете світлі пряники, то какао не додавайте.

Пряники як і задумано досить пряні, так що якщо ви любите смак м’якше, то можна сміливо зменшувати кількість спецій у 2 рази.

Підготовляємо усі інгредієнти. Тісто готується просто: робимо суху та рідку частини, а потім їх з’єднуємо.

Змішуємо спеції: мелений імбир, корицю, кардамон, гвоздику, духмяний перець та какао-порошок. Усі спеції мають бути у меленому вигляді.

У миску просіюємо муку (240 г) та соду (1/2 ч. ложка) або порошок для печива, додаємо у суміш спеції та все перемішуємо. Суха частина тіста готова.

тісто для імбирних пряників суха і рідка частини

У місткість для збивання вибиваємо 1 яйце. Додаємо цукор (60 г) і сіль (1 щіпки) і збиваємо міксером 2 хвилини до одержання повітряної яєчно-цукрової суміші.

Яйце не має бути холодним, витягніть його завчасно з холодильника, або покладіть у чашку із теплою водою. Інакше цукор, швидше за все, повністю не зможе розчинитися. Додаємо олію (50 г) та мед (50 г) та знову збиваємо міксером до повного змішування. Якщо мед дуже густий, то підігрійте його на водяній бані.

Вливаємо рідку частину тіста в суху та акуратно змішуємо руками або на невеликій швидкості міксером до утворення однорідного тіста.

Тісто виходить м’яким та трошки липким. Воно трохи побуде у холодильнику і прийде до норми. Перекладаємо тісто в пакет і забираємо його у холодильник на 30-40 хвилин.

Дістаємо дозріле тісто, розкатуємо його на килимку товщиною приблизно 4-5 мм, вирізаємо фігурки за допомогою форм.

тісто для імбирних пряників

Застеліть ваше деко папером для випічки або спеціальним килимком. Тепер почніть викладати фігурки, які ви вирізали. Не розташовуйте їх близько між собою, пряники під час випікання збільшаться у розмірі.

Випікайте у розігрітій до 170-180 С духовці орієнтовно 10 хвилин. Час залежить від кількох факторів: форми та товщини тіста, особливостей вашої духовки. Якщо боки та низ почали рум’янитися – отже, готові. Якщо любите хрусткі — потримайте довше.

імбирні пряники фото

Після випічки виймаємо пряники, акуратно перекладаємо їх на рівну поверхню. Зразу вони будуть м’які, але з часом трохи затвердіють.

Якщо хоче отримати твердіші пряники, то трохи збільште час випікання. Верх пряників виходить невеликою гіркою, тому якщо хочете, щоб верх був рівний, то на пряники, що остигають, потрібно зверху покласти рівну площину, наприклад, деко з вантажем на кілька хвилин.

Пряники готові. Їх можна споживати. Але за багатовіковими традиціями імбирні пряники розмальовують глазур’ю. Сподіваюсь вам сподобаються ці імбирні пряники. Приємного вам апетиту!

Читати також:

Айсинг – глазур для пряників, печева ?

?Ідеї декорування пряників до нового року

Багато ідей новорічних іграшок своїми руками

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.