Без категорії, Смаколики, Цікаве та корисне

Імбирні пряники: покроковий рецепт з фото 🍪

Імбирні пряники: покроковий рецепт з фото 🍪
Імбирні пряники: покроковий рецепт з фото 🍪

У кожної господині має бути рецепт смачних імбирних пряників, адже, хоч і називають їх різдвяними, актуальні вони цілий рік. Будь-яке свято може стати приводом спекти та розмалювати оригінальні імбирні пряники!  Рецептів пряників в інтернеті зараз багато. Але я напишу свій. Звичайно, я його не сама вигадала, взяла основу і дещо змінила під свої потреби, і тепер найчастіше печу саме такі.

Рецепт смачних імбирних пряників

Пряники за цим рецептом виходять рівні, гладенькі, красивого темного кольору. Вони швидко готуються, без зайвих маніпуляцій з доступних продуктів. Їх зручно розписувати.

Які брати спеції, ви можете вирішувати самі. Є навіть спеціальна суміш спецій для пряників у магазинах. Зазвичай – це кориця, імбир, трохи мускатного горіха, кардамон, запашний мелений перець, гвоздика. Усі спеції мелені.

Ступінь м’якості пряників можна регулювати. Втім, з часом навіть товсті прянички стануть твердішими. Але при цьому пряники приготовлені за цим рецептом залишаться смачними! Переважно їх розписують айсингом (королівською глазур’ю).

Продукти для приготування пряників:

  • борошно 240 г.;
  • яйця 1 шт.;
  • олія рослинна 50 г.;
  • цукор 60 г.;
  • мед 50 г.;
  • за бажанням какао-порошок 1/2 ч. ложки;
  • порошок для печива 1 ч. ложка або сода 1/2 ч. ложки;

Спеції для імбирних пряників:

  • сіль: 1 дрібка;
  • імбир 2 ч. ложки;
  • кориця  1 ч. ложки;
  • кардамон 1/2 ч. ложка;
  • гвоздика  1/2 ч. ложка;
  • перець духмяний 1/2 ч. ложка;
  • мускатний горіх (за бажанням) –  дрібка.

Готуємо тісто для імбирних пряників

Олію я використав соняшникову рафіновану. Якщо не має меду або не хочете його використовувати, тоді слід взяти цукру 100 г, а замість соди 1 чайну ложку розпушувача. Какао-порошок я для того, щоб пряники були дещо темнішими. Так вони дивляться цікавіше. Якщо хочете світлі пряники, то какао не додавайте.

Пряники як і задумано досить пряні, так що якщо ви любите смак м’якше, то можна сміливо зменшувати кількість спецій у 2 рази.

Підготовляємо усі інгредієнти. Тісто готується просто: робимо суху та рідку частини, а потім їх з’єднуємо.

Змішуємо спеції: мелений імбир, корицю, кардамон, гвоздику, духмяний перець та какао-порошок. Усі спеції мають бути у меленому вигляді.

У миску просіюємо муку (240 г) та соду (1/2 ч. ложка) або порошок для печива, додаємо у суміш спеції та все перемішуємо. Суха частина тіста готова.

тісто для імбирних пряників суха і рідка частини
Імбирні пряники: покроковий рецепт з фото 🍪

У місткість для збивання вибиваємо 1 яйце. Додаємо цукор (60 г) і сіль (1 щіпки) і збиваємо міксером 2 хвилини до одержання повітряної яєчно-цукрової суміші.

Яйце не має бути холодним, витягніть його завчасно з холодильника, або покладіть у чашку із теплою водою. Інакше цукор, швидше за все, повністю не зможе розчинитися. Додаємо олію (50 г) та мед (50 г) та знову збиваємо міксером до повного змішування. Якщо мед дуже густий, то підігрійте його на водяній бані.

Вливаємо рідку частину тіста в суху та акуратно змішуємо руками або на невеликій швидкості міксером до утворення однорідного тіста.

Тісто виходить м’яким та трошки липким. Воно трохи побуде у холодильнику і прийде до норми. Перекладаємо тісто в пакет і забираємо його у холодильник на 30-40 хвилин.

Дістаємо дозріле тісто, розкатуємо його на килимку товщиною приблизно 4-5 мм, вирізаємо фігурки за допомогою форм.

тісто для імбирних пряників
Імбирні пряники: покроковий рецепт з фото 🍪

Застеліть ваше деко папером для випічки або спеціальним килимком. Тепер почніть викладати фігурки, які ви вирізали. Не розташовуйте їх близько між собою, пряники під час випікання збільшаться у розмірі.

Випікайте у розігрітій до 170-180 С духовці орієнтовно 10 хвилин. Час залежить від кількох факторів: форми та товщини тіста, особливостей вашої духовки. Якщо боки та низ почали рум’янитися – отже, готові. Якщо любите хрусткі — потримайте довше.

імбирні пряники фото
Імбирні пряники: покроковий рецепт з фото 🍪

Після випічки виймаємо пряники, акуратно перекладаємо їх на рівну поверхню. Зразу вони будуть м’які, але з часом трохи затвердіють.

Якщо хоче отримати твердіші пряники, то трохи збільште час випікання. Верх пряників виходить невеликою гіркою, тому якщо хочете, щоб верх був рівний, то на пряники, що остигають, потрібно зверху покласти рівну площину, наприклад, деко з вантажем на кілька хвилин.

Пряники готові. Їх можна споживати. Але за багатовіковими традиціями імбирні пряники розмальовують глазур’ю. Сподіваюсь вам сподобаються ці імбирні пряники. Приємного вам апетиту!

Читати також:

Новорічні іграшки своїми руками 60 фото ідей🎄🎅

Чаша для багаття в саду фото ідеї для натхнення🔥

Ароматичні саше робимо своїми руками: фото ідей🧴

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.