Без категорії

Айсинг (глазур) для декору пряників: рецепт 🍪

Айсинг (глазур) для декору пряників: рецепт 🍪
Айсинг (глазур) для декору пряників: рецепт 🍪

Айсинг – королівська глазур для пряників

На ярмарках ми часто бачимо розфарбовані глазур’ю пряники та тістечка майже витвори мистецтва. Для такого декорування застосовують айсинг. Айсинг (з англ. “Royal icing” – “королівська глазур”) – білкова маса для розфарбовування імбирних пряників, десертів та іншої випічки. Може бути білою або кольоровою при додаванні до неї харчових барвників. Як швидко та правильно приготувати її йдеться у цій статті.

Інгредієнти для приготування глазурі

    • 1 шт. – яєчний білок;
    • 200 г. – цукрова пудра;
    • 1/2 ч. л. – лимонного соку.

З одного яйця С0 виходить доволі велика кількість глазурі. Вистачить, щоб прикрасити два десятки пряників.

Приготування айсингу для пряників

Яйце миємо з милом. Просіюємо 200 грамів цукрової пудри. У ній можуть бути кристали цукру, які потрібно видалити. Вони можуть заважати в процесі декорування, засмічуючи зрізаний куточок кондитерського пакета. Яєчний білок акуратно відділяємо від жовтка. Бажано, щоб білок був холодним. До білка додаємо цукрову пудру.

Отриману масу перемішуємо міксером з насадкою вінчик на повільній швидкості приблизно 2 хв. Глазур почне поступово біліти. Далі додаємо пів чайної ложки лимонного соку, від цього з’явиться блиск. Продовжуємо збивати ще приблизно 3 хвилини. Суміш має стати густою та однорідною.

Айсинг готовий. Він швидко засихає, якщо ви не збираєтеся найближчі хвилини працювати з нею, то краще накривати харчовою плівкою. Якщо вам потрібна глазур різних кольорів, то розкладаємо айсинг по різних ємностях і додаємо харчовий барвник потрібного кольору. Кількість барвника визначається з того, яку інтенсивність кольору ви хочете отримати. Потрібно враховувати, що при висиханні глазур дещо темніє, колір стає насиченішим.

Як приготувати імбирні пряники, читайте тут.

Але це ще не все! Як правило, глазур умовно ділиться на 3 типи:

  • густа –  для промальовки дрібних деталей, написів, склеювання частинок між собою пряничного будиночка;
  • середньої густоти – для створення контурів малюнків;
  • рідка – заливка всередині контурів.

Густий айсинг у нас уже готовий. Маса на ложці добре тримається, не стікає при повертанні ложки на бік.

Для о приготування айсингу середньої густоти додаємо у вихідну масу трохи води та перемішуємо. Додавати по краплях, щоб не перестаратися. Якщо маса ще густа, то повторюємо процес. Консистенція середньої густини – глазур з ложки при повертанні повільно стікає вниз.

Для отримання рідкого айсингу додаємо ще більше води та перемішуємо. Якщо маса ще густа, то повторюємо процес. Маса з ложки при повертанні на бік стікає.

Заливку робимо так: спочатку густим айсингом малюємо лінію по периметру майбутньої заливки, а потім заливаємо внутрішній простір рідким айсингом.

Розкладаємо нашу масу по кондитерських мішках. Можна використовувати звичайні щільні пакети, пакети зип, або кондитерський шприц, якщо у вас немає кондитерських мішків.

Ідеї декорування пряників до нового року 🥮, читайте тут.

Зрізаємо краєчок та починаємо розмальовувати. Наносити глазур можна як завгодно. Головне у цій справі – творчий підхід. Жодних обмежень немає. Можна залучити дітей. Вони дуже люблять таку творчість. Найпростіший варіант – це зробити суцільну заливку одним кольором. Малюємо контур густим айсингом, який заповнюємо рідким. Акуратно розподілити та розгладити можна за допомогою зубочистки. Якщо ви не використовували всю масу відразу, її можна зберігати в щільно закритому контейнері кілька тижнів. На повітрі глазур швидко твердне.

Читати також:

Новорічні іграшки своїми руками 60 фото ідей🎄🎅

Декорування свічок до Святвечора: фото ідей🕯️🕯️ (фото)

Різдвяні колядки та вінчування: тексти пісень🎄👼

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.