Рецепт смачного вівсяного печива з горіхами
Вівсяне печиво рецепт
Вівсяне печиво за цим простим рецептом виходять ніжним, смачним! Спробуйте!
Необхідні продукти для приготування:
100 грам м’якого вершкового масла;
0,8 склянки цукру чи фруктози, можна 20 фініків;
2 пачки ванільного цукру;
1/2 лимона дрібно подрібнити (можна 1/2 апельсину);
2 склянки борошна;
1,5 склянки вівсяних пластівців;
0,5 чайної ложки погашеної соди;
1 пакетик розпушувача;
6 столових ложок кефіру або сметани.
За бажанням можна додати: 0,5 склянки родзинок, горіхів, насіння можна додати шматочки шоколаду.
Розітріть всі сухі інгредієнти з вершковим маслом, додайте кефір, змішайте до однорідної маси. Випікати приблизно 15-20 хвилин при температурі 175 градусів С.
Декілька фактів про вівсяне печиво
Вважається, що вівсяне печиво було винайдено у 17 столітті у Шотландії. У ті часи овес був набагато популярнішим за пшеницю та ячмінь, і займав нішу основної зернової культури. Саме шотландський рецепт хрусткої випічки і зробив вівсяне печиво популярним на весь світ.
Декілька століть назад вівсяне печиво готували на відкритому вогні. Перетертий овес змішували з водою, а отримане тісто пекли на розпеченому камінні печі.
Печиво, яке зараз є продажу, часто містить багато цукру та пшеничного борошна. Підсолоджувач надає випічці хрусткість, а борошно добре склеює продукт. Несолодке ж вівсяне печиво можна використовувати замість хлібу.
Вівсяне печиво цінується за високий вміст корисної клітковини, яка очищує організм, поглинає холестерин і виводить його.
Можна пробувати печиво у несподіваних поєднаннях: із соленою червоною рибою, сирами, джемами, а, також, медом і, навіть, крем-супами.
Яка смакота вийшла)))) тим паче, легко готувати.