Вівсяне печиво рецепт
Вівсяне печиво – це смачна альтернатива шкідливим солодощам. Замість цукру в ньому може бути використана фруктоза, фініки або мед, що робить його менш калорійним та корисним для тих, хто слідкує за фігурою. Вівсяне печиво за цим простим рецептом виходять ніжним та смачним! Спробуйте!
Необхідні продукти для приготування вівсяного печива
- 100 г м’якого вершкового масла;
- 0,8 склянки цукру чи фруктози, можна 20 фініків;
- 2 пачки ванільного цукру;
- 1/2 лимона дрібно подрібнити (можна 1/2 апельсину);
- 2 склянки борошна;
- 1,5 склянки вівсяних пластівців;
- 0,5 чайної ложки погашеної соди;
- 1 пакетик розпушувача;
- 6 ст. л. кефіру або сметани.
За бажанням можна додати: 0,5 склянки родзинок, горіхів, насіння можна додати шматочки шоколаду.
Розітріть всі сухі інгредієнти з вершковим маслом, додайте кефір, змішайте до однорідної маси. Випікати приблизно 15-20 хвилин при температурі 175 градусів С.
Кілька цікавих фактів про вівсяне печиво
Відомо, що вівсяне печиво було придумане в XVII столітті в Шотландії. Тоді овес був більш популярним, ніж пшениця та ячмінь, і він займав головне місце серед зернових культур. Саме шотландський рецепт хрусткої випічки робить вівсяне печиво відомим у всьому світі.
До недавнього часу виготовлення вівсяного печива вимагало відкритого полум’я. Овес розмелювали та змішували з водою, а потім випікали тісто на гарячому кам’яному дні печі.
Сучасне вівсяне печиво, доступне в продажу, часто містить значну кількість цукру та пшеничного борошна. Цукор додає хрусткості, а борошно допомагає зберігати структуру випічки. Проте, несолодке вівсяне печиво може слугувати альтернативою хліба.
Основна цінність вівсяного печива полягає в вмісті корисної клітковини, яка сприяє очищенню організму, поглинає холестерин та виводить його з організму.
Крім традиційного споживання, вівсяне печиво можна експериментувати у несподіваних комбінаціях, таких як із соленою червоною рибою, сирами, джемами, медом або навіть крем-супами.
Читати також:
Багато ідей новорічних іграшок своїми руками
Яка смакота вийшла)))) тим паче, легко готувати.