Осінь – пора консервації. Є рецепти овочевих закусок, які прекрасно зберігаються тривалий час без консервації. Один з них – маринована капуста з солодким перцем. Готується дуже просто. Вся родзинка рецепту – в поєднанні овочів і маринаду.
Складники для приготування маринованої капусти з перцем:
- капуста білокачанна – 2,5-3 кг
- морква – 300 г
- перець солодкий болгарський – 300 г
- часник – 1 головка;
- перець червоний гострий 1 стручок (по бажанню).
Спеції: лавровий лист – 3 шт., перець духмяний горошком – 5 шт., коріандр – 0,5 ч. ложки.
Маринад:
- вода – 1 л
- сіль – 2 ст. ложки
- цукор – 4 ст. ложки
- оцет 9% – 100 г.
Приготування капусти маринованої з перцем
Капусту потрібно насікти. Моркву очистити та натерти на грубій тертці. З перцю видаліть насіння та наріжте його півкільцями. Часник потрібно подрібнити (я тру на дрібній тертці).
Все складіть в каструлю, додайте спеції та гіркий перець подрібнений (можна і не додавати, якщо гостре не подобаються). Ретельно змішайте всі складники.
Закип’ятіть воду, додавши сіль та цукор. Вимкніть маринад, а тоді додайте до нього 100 грамів 9% оцту. Залийте гарячим маринадом капусту.
Зверху покладіть гніт, щоб вся капуста була в маринаді та залиште на добу настоюватися.
Через добу мариновану капусту вже можна споживати! Смачна, хрустка, гостренька. Перець надає їй пікантності.
Читати також:
Фруктова пастила: кращі рецепти 🍑🍌🍒
Дуже цікавий рецепт, обов’язково спробую. Я часто готую крижавки за рецептом https://novastrava.com/krizhavki-recept-marinovanoyi-kapusti/ раджу спробувати
Дякую, спробуємо.