Кабачки – це один з тих найбільш універсальних овочів, які можуть стати справжньою знахідкою для всіх, хто прагне підтримувати здоровий спосіб життя та правильне харчування. Цей овоч вразить вас своєю смаковою насиченістю, низькою калорійністю та великою кількістю корисних речовин, що сприяють покращенню здоров’я.
Один із головних плюсів кабачків – це їхній низький вміст калорій та жиру. Кабачки містять велику кількість води, що надає їм освіжаючий смак та допомагає відчувати ситість, не додаючи калорій. Вони можуть стати невід’ємною частиною будь-якої дієти. Але кабачки також багаті на корисні вітаміни та мінерали.
Рецепт кабачків з помідорами, болгарським перцем та сиром 🥘
Але як саме можна приготувати цей чудовий овоч, щоб відчути всі його смакові та корисні якості? Можливостей безліч, і кожен може знайти для себе щось смачне та поживне. Один із способів – це кабачки, запечені з помідорами і сиром, – дуже легка, корисна та смачна страва.
Необхідні продукти на порцію:
- помідори – 1-2 шт.;
- кабачок – 200-250 г;
- перець болгарський солодкий – 1 шт.;
- сметана – 20 г;
- молоко – 2,5 ст. л.;
- яйце – 1 шт.;
- сир твердий – 25-30 г;
- спеції, перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Кабачок нарізати кружками товщиною приблизно близько 0,5 см (при бажанні шкірку з кабачка можна зняти).
Солодкий болгарський перець очистити від насіння. Помідори і перець нарізати, як і кабачок, кружками.
У форму для запікання викласти нарізані овочі вертикально, чергуючи їх один з одним.
Овочі посолити, посипати спеціями (травами) і чорним меленим перцем, змастити сметаною.
До яйця додати молока, посолити, поперчити, добре збити.
Зверху посипати овочі сиром, натертим на дрібній тертці, та залити молочно-яєчною сумішшю.
Кабачки з помідорами, перцем і сиром запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
Подати краще в гарячому вигляді.
Обов’язково приготуйте найсмачніше, дуже ніжні, дієтичні кабачки, запечені з помідорами та сиром!
Читати також:
Цукати з апельсина: рецепт приготування з фото🍊