Цукати з гарбуза рецепт

Цукати з гарбуза – корисно та смачно

Цукати з гарбуза рецепт фото

Компоненти для приготування цукатів з гарбуза:

  • гарбуз 500 г;
  • цукор 500 г;
  • половинка апельсина;
  • кориця паличками – 1 паличка;
  • гвоздика: 2-3 шт.;
  • вода 0.5 ст.;

Спосіб приготування цукатів з гарбуза:

Гарбуз чистимо від насіння, волокон і шкірки. Ріжемо  на шматочками середнього розміру, складаємо в глибоку миску. Засипаємо цукром і ставимо в холодильник на 12 годин. За цей час цукор повністю розчиняється в соці, який виділяє гарбуз.

У каструлю зливаємо цукровий сироп з гарбуза, доливаємо воду, нарізаний шматочками апельсин, додаємо паличку кориці і гвоздику. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Помішуючи, варимо на повільному вогні після закипання приблизно 5 хвилин. Знімаємо з вогню, повністю охолоджуємо гарбуз у сиропі.

Цю процедуру повторюємо ще 5-6 разів – доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, знімаємо з вогню, охолоджуємо.

Відціджуємо шматочки гарбуза з сиропу.

Після цього викладаємо шматочки гарбуза на пергамент для випічки. Ставимо в духовку підсохнути на 40-60 хвилин при 130 º C.

Шматочки гарбуза можна досушити і в сушці. Правда, сушити доведеться довше.

Коли гарбузові цукати повністю висохнуть їх рясно посипаємо цукровою пудрою за бажанням.

Складаємо в баночку і зберігаємо при кімнатній температурі.

А гарбузово-апельсиновий сироп-джем можна використовувати для прошарку пирогів, тортів, як начинку для булочок і добавку в тісто для млинців.

Читати також:

Цукати з апельсина рецепт

You may also like...

1 Response

  1. 12.10.2020

    […] Цукати з гарбуза рецепт […]

Залишити відповідь