Домашні млинці – це завжди дуже смачно. Їх готують на молоці з додаванням мінеральної води. Простота приготування та безліч варіантів начинки зробили млинці улюбленим десертом дітей та дорослих. Млинці можна подати з будь-яким варенням, джемом, ганашем, фруктами. Подають їх і з соленими начинками. Пропонуємо вам перевірені рецепти млинців. Обирайте та смакуйте!
Ці млинці виходять дуже тонкими та ніжними.
ЗМІСТ
- Рецепт млинців базовий
- Ажурні млинці
- Млинці безглютенові
- Пухкі млинці
- Гарбузові млинці – гарна та корисна ідея десерту
- Як приготувати ідеальні млинці: корисні поради
Рецепт млинців базовий
Необхідні продукти для приготування:
- борошно – 150 г.;
- яйця – 3 шт.;
- молоко – 300 мл.;
- рослинна олія – 1 ч.л..
За бажанням можна додати:
1 ст. л. цукру та трішки солі.
Послідовність приготування:
Просійте борошно у зручну велику миску. Додайте до борошна три яйця та перемішайте до утворення однорідної густої маси без грудок. Поступово потрохи додавайте молоко добре перемішайте його з тістом. Тісто має бути рідким та без грудок. Влийте до тіста одну чайну ложку рослинної олії.
Для приготування млинців краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям.
Нагрійте сковорідку на середньому вогні. Влийте невелику кількість рослинної олії. Влийте невелику кількість тіста в центр, потім покрутіть сковорідкою, щоб тісто розтеклося до країв. Коли нижня частина млинця заруниться переверніть його. Готуйте, поки краї млинця не стануть хрусткими.
Млинці накрийте паперовим рушником, щоб вони залишалися зволоженими.
Ажурні млинці
Ці млинці виходять дуже ніжними, смачними та тонкими і всі в дірочках (ажурні), надзвичайно гарні! Якщо ви ніколи не випікали млинців, за цим рецептом вони виходять у всіх! Спробуйте!
Необхідні продукти для приготування:
- 0,5 літра кефіру;
- 350 мл. молока;
- 1-2 курячі або 6 шт. перепелиних яєць;
- 1,5 ст. борошна;
- 1 столова ложка цукру;
- 0,5 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка соди;
- рослинне масло;
Послідовність приготування:
В каструлю налити кефір і трохи підігріти (має бути теплим, але не гарячим). Додайте яйці (якщо великі курячі, то – одне, дрібні – два або 6 шт. перепелиних ), 1 столову ложку цукру, 0,5 чайної ложки солі, соду і добре перемішуємо. Додаємо борошно близько 1,5 склянки. (додаємо стільки, щоб утворена маса була, як густа сметана). Все добре перемішуємо, щоб не було грудок. Молоко доведене до кипіння вливаємо в масу тоненькою цівкою. Треба весь час помішувати (так заварюємо тісто!).
Якщо тісто вийшло рідким, додайте трохи борошна (не переживайте, основна маса вже «зварена»). Додаємо 1-2 столових ложки рослинного масла, все перемішуємо.
Тісто млинців готове до випікання!
Млинці безглютенові
Необхідні продукти для приготування:
- 250 мл. холодної води;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 3 ст. л. цукру;
- 350 г. безглютенового борошна (використовуйте борошно, що містить солодкий рис або топіоковий крохмаль в якості основних інгредієнтів. Не використовуйте борошно на бобовій основі).
- 1/2 ч.л. екстракту ванілі.
За бажанням можна додати: трішки солі.
Послідовність приготування безглютенових млинців:
Добре перемішайте всі інгридієнти у мисці, щоб не лишилося грудочок.
Залиште суміш постояти (приблизно 15 хв. при кімнатній температурі).
За цей час тісто почне густішати.
Розігрійте сковорідку і випікайте млинці.
Пухкі млинці
Інгридієнти для приготування пухких млинців:
- молоко – 300 мл.;
- 2 яйця;
- 350 г. муки;
- 200 мл. газованої мінеральної води;
- 5 ст. л. рослинної олії;
- За бажанням можна додати: трішки подрібненої цедри лимону та ванільного цукру;
- дрібка солі;
- 4 ст. л. цукру.
Послідовність приготування пухких млинців:
Змішайте яйця, сіль та цукор у мисці. Вмішайте молоко та борошно. Додайте борошно, цедру, ваніль, олію та мінеральну воду та збивайте до утворення однорідної суміші.
Розігрійте сковорідку та випікайте млинці. Готуйте, поки краї млинця не стануть хрусткими.
Гарбузові млинці – гарна та корисна ідея десерту
Ми можемо зробити звичайні млинці кориснішими та смачнішими додавши до них трохи гарбузового пюре. Гарбуз містить велику кількість корисних речовин. У ньому більше вітаміну А, ніж у моркві. Гарбузові млинці вийдуть ніжними, солодкими та ароматнішими, якщо додати ванільний цукор та корицю.
Інгредієнти:
- гарбузове пюре – 150 г;
- борошно – 150 г;
- яйця – 2 шт;
- молоко – 150 мл;
- вода – 150 мл;
- олія – 50 мл;
- цукор – 50 г;
- ванільний цукор – 5 г;
- сіль — щіпка.
За бажанням можна додати: кориця – щіпка.
Приготування гарбузових млинців:
Приготуйте гарбузове пюре. Наріжте гарбуз дрібними шматочками, залийте невеликою кількістю води (приблизно 150 мл) та варіть 10 хвилин. Гарбуз повинен стати м’яким. Викладіть його у глибоку миску та дайте охолонути до кімнатної температури. Збийте гарбузову масу блендером до однорідності.
Додайте дрібку солі, 2 яйця, цукор, корицю та ванільний цукор та 15 мл. олії. Добре перемішайте віночком. Потім додайте просіяне борошно та ретельно перемішайте віночком. До маси потрохи доливайте 150 мл. молока та води. При додаванні рідини, постійно перемішайте віночком, щоб не утворювалися грудочки. Дайте тісту трохи постояти.
Гарбузові млинці випікайте на розігрітій сковороді, змащеній олією. Готуйте, поки краї млинця не стануть хрусткими. Гарбузові млинці можна подати з будь-яким варенням, джемом, ганашем або медом.
Як приготувати ідеальні млинці: корисні поради:
- млинці накрийте паперовим рушником, щоб вони залишалися зволоженими;
- кількість цукру можна скоригувати на свій смак, замість звичайного бурякового цукру можна додати тростинний цукор;
- ванільний цукор або корицю у млинці можна додати за бажанням;
- краще якщо всі інгредієнти будуть кімнатної температури.
Чому млинці при випіканні можуть рватися?
Млинці рвуться при перевертанні якщо були порушені пропорції в рецепті або яйця невеликі. Спробуйте додати ще одне яйце до тіста.
Інколи, приготовані за рецептом млинці рвуться. Якщо пропорції вірні, дайте тісту трохи настоятися. Клейковина в борошні набухне – це може допомогти.
Читати також:
Як приготувати вафлі (гофри): топ – 5 рецептів🧇