Без категорії, Смаколики

Як приготувати вафлі (гофри): топ – 5 рецептів🧇

Як приготувати вафлі (гофри): рецепти десерту
Фото: Pexels

Оригінальні вафлі або гофри з різноманітними начинками з морозивом, вершками чи фруктами – це десерт, який варто приготувати рідним. Покрокові рецепти приготування бельгійських вафель (гофр) та інших, які ми підібрали для Вас дозволяють готувати тісто швидко, а процес випікання не займе багато часу. Рецепти підходять для приготування в електричній вафельниці.

Вафлі гофри – рецепти приготування з фото

Зміст

Бельгійські вафлі рецепт

Складники:

  • молоко – 250 мл
  • мука пшенична в/с – 220 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 20 г
  • ванільний цукор – 5 г
  • масло вершкове – 50 г
  • розпушувач для тіста – 5 г
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • олія для змащування

Час приготування: 45 хвилин.

Складність: просто.

3-4 порції.

Технологія приготування бельгійських вафель

Спочатку готуємо суху суміш. В глибоку миску просіваємо муку. До муки додаємо 5 грамів розпушувача для тіста. Всипаємо до сухої суміші також 20 грамів цукру, 5 грамів ванільного цукру та 1/4 ч.л. солі. Всі інгредієнти перемішуємо.

На плиту в сотейник або невелику каструлю поставити гріти молоко, так щоб воно було тепле. Додайте до молока 50 грамів вершкового масла. Почекайте поки масло розтопиться в молоці.

Влийте молоко з маслом до сухої суміші та ретельно перемішайте.

Збийте два яйця та додайте їх до суміші з молоком.

Збийте тісто за допомогою міксера до утворення однорідної маси.

Встановіть панелі для випікання вафель та змастіть їх трохи вінчиком рослинною олією. Включіть вафельницю, закрийте кришку.

Важливо! Перед тим як налити тісто на пластини вафельниці, переконайтеся, що вони нагрілися!

Налийте на панелі стільки тіста, щоб покрити дно вафельних пластин, розподіляючи його рівномірно та пам’ятаючи, що воно підніметься під час випікання. Готуйте до утворення хрусткої скоринки вафель. Час приготування вказаний в інструкцій електричної вафельниці.

Подавайте вафлі з будь-яким доповненням, яке вам до вподоби одразу або поставте їх в духовку, щоб вони не охолонули, поки ви випікаєте наступні.

Пісочні вафлі рецепт

Складники:

  • мука пшенична в/с – 200 г
  • яйця – 4 шт.
  • масло вершкове – 150 г
  • цукор – 90 г
  • ванільний цукор – 5 г
  • сік лимона – 10 мл.

Час приготування: 50 хвилин.

Складність: просто.

3-4 порції.

Технологія приготування пісочних вафель

Вершкове масло розм’якшіть та збийте з цукром. Продовжуючи збивати, вбийте у суміш 4 яйця. Додайте просіяну муку, 10 мілілітрів лимонного соку та замісіть тісто. Покладіть тісто в холодильник для охолодження на 40 хвилин.

Вийміть тісто, розділіть його на 3-4 порції.

Встановіть панелі для випікання вафель та змастіть їх трохи вінчиком рослинною олією. Включіть вафельницю, закрийте кришку.

Викладіть тісто на панелі, так щоб рівномірно накрити дно вафельних пластин. Пам’ятайте, що воно підніметься при випіканні. Готуйте до золотистого кольору та хрусткої скоринки вафель. Час приготування вказаний в інструкцій виробника електричної вафельниці.

Подавайте вафлі з будь-якими доповненнями, які вам смакують.

Шоколадні вафлі рецепт

Складники:

  • мука пшенична в/с – 280 г
  • темний гіркий шоколад – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 50 г
  • ванільний цукор – 5 г
  • какао – 10 г
  • сіль – 1 г

Час приготування: 45 хвилин.

Складність: просто.

5 – порцій.

Технологія приготування шоколадних вафель

Розтопіть шоколад у вершковому маслі.

В окремій ємності змішайте до однорідної маси яйця, цукор, сіль, ванільний цукор та какао.

Додайте до цієї суміші топлений шоколад та 280 грамів борошна. Ретельно перемішайте тісто.

Встановіть панелі для випікання вафель та змастіть їх трохи вінчиком рослинною олією. Включіть вафельницю, закрийте кришку.

Налийте на панелі стільки тіста, щоб покрити рівномірно дно вафельних пластин. Тісто трохи підніметься під час випікання. Час приготування вказаний в інструкцій електричної вафельниці.

Подавайте вафлі з будь-яким доповненням, яке вам до вподоби.

Рецепт віденських вафель

Рецепт віденських вафель
Фото: Pixabay

Складники:

  • борошно – 240 г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 60 г (додайте більше, якщо хочете, щоб гофри були солодші)
  • молоко – 150 мл
  • масло вершкове – 100 г
  • розпушувач для тіста – 10 г
  • сік лимонний – 5 мл
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • олія для змащування

Час приготування: 45 хвилин.

Складність: просто.

5 – порцій.

Технологія приготування віденських вафель

В глибоку миску просіваємо 240 грамів муки та додаємо до неї 10 грамів розпушувача для тіста та дрібку солі.

Масло розм’якшіть та розітріть з цукром. Додайте молоко та яйця, змішайте все ретельно вінчиком. До цієї суміші введіть потроху борошно та добре все перемішайте за допомогою міксера.

Додайте лимонний сік та знову перемішайте, щоб не було грудочок.

Встановіть панелі для випікання вафель та змастіть їх трохи вінчиком рослинною олією. Включіть вафельницю, закрийте кришку.

Налийте на панелі стільки тіста, щоб покрити рівномірно дно вафельних пластин. Тісто трохи підніметься під час випікання. Час приготування вказаний в інструкцій електричної вафельниці.

Готові вафлі виходять з хрусткою скоринкою з яскравим ніжним смаком. Такий десерт сподобається усім.

Рецепти солоних вафель

Вафлі картопляні

Складники:

  • картопля відварена – 300 г
  • борошно пшеничне в/с – 80 г
  • яйця – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 50 г
  • крупа манна – 15 г
  • зелень – 15 г
  • спеції (сіль, перець, ін.) – 1 г
  • олія рослинна – 10 мл

Час приготування: 40 хвилин.

Складність: середня.

3 – порцій.

Технологія приготування картопляних вафель

Подрібніть цибуля та зелень. Картоплю розімніть в пюре.

В окремій ємності за допомогою міксера змішати до однорідної маси картоплю, цибулю, яйце, зелень, борошно та манну крупу. Додайте спеції.

Встановіть панелі для випікання вафель та змастіть їх трохи вінчиком рослинною олією. Включіть вафельницю, закрийте кришку.

Налийте на панелі стільки тіста, щоб покрити рівномірно дно вафельних пластин. Тісто трохи підніметься під час випікання. Час приготування вказаний в інструкцій електричної вафельниці.

Готові вафлі виходять з хрусткою скоринкою та яскравим ніжним смаком.

Рецепти начинок для вафель (гофр)

Рецепти начинок для вафель (гофр)
Фото: Pexels

З чим подавати вафлі? Секрет популярності вафель у тому, що їх можна споживати навіть без будь-яких добавок. Але, завжди хочеться різноманітності, тому пропонуємо вам варіанти начинок, які допоможуть завжди по-різному подати цей десерт.

Начинки до солодких вафель:

  • цукрова пудра;
  • посікти горіхи та полити медом;
  • шоколадний крем ганаш або Nutella у поєднанні зі шматочками бананів чи свіжою полуницею;
  • можна карамелізувати шматочки яблук або груші;
  • збиті вершки;
  • полити джемом, топінгом або варення з морозивом;
  • йогурт, сиркова маса з фруктами;
  • полити карамеллю.

Начинки до солоних вафель:

  • різні види м’яса та ковбаси з салатом;
  • яйце пашот та салат;
  • смажені гриби з цибулею;
  • овочі, особливо томати, як свіжі, так і в’ялені;
  • ікра, червона риба, морепродукти.
  • оливки, фета.
Начинки до солоних вафель
Фото: Pixabay

Загалом, вибір добавок обмежується тільки вашою фантазією… Експериментуйте, додавайте до вафель улюблені інгредієнти та радуйте себе та своїх близьких неймовірно смачними стравами.

Поради як приготувати смачні хрусткі вафлі

Навіть знайшовши хороший рецепт приготування вафель, немає гарантії, що ви приготуєте дійсно хрусткі смачні вафлі, якщо вам невідомі деяких нюанси їх приготування. На них не завжди звертають увагу, але вони справді важливі.

  1. Щоб отримати хрустку скоринку вафель відділіть жовтки від білків. Жовтки змішайте з іншими складниками, а до білків додайте дрібку солі та збивайте їх до стійких піків. Потім акуратно введіть їх до суміші перед початком випікання гофр.
  2. Якщо в рецепті є вершкове масло, то його потрібно розтопити на водяній бані. Вафлі будуть пухкими із лагідним вершковим смаком.
  3. Не готуйте тісто про запас. Зробіть невелику порцію, яку ви зразу випікатимете. Чим довше зберігається приготовлене тісто, тим більше «гумові» получаються вафлі.
  4. Якщо в рецепт входить сметана чи йогурт, їх додають в кінці, перед білками.
  5. Тісто за консистенцією має бути як густа сметана.
  6. Важливо! Перед тим як налити тісто на пластини вафельниці, переконайтеся, що вони нагрілися.

Цікаво почитати:

Ідеї декорування імбирних пряників до нового року

Спеція куркума: користь, шкода, застосування

Осінні прикраси інтер’єру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.