Я завжди відносилась досить нейтрально до сирників. Завжди вони були в самому кінці списку страв, які я хотіла спробувати. То не подобалась занадто сирна консистенція, то вони важкі, то занадто ніжні, то не та форма і розмір. Зараз я знайшла хороший рецепт і все більше закохуюся в сирники, і використовую їх як хорошу ідею для сніданків і не тільки.
Готуємо ніжні сирники покроковий рецепт
Сирники універсальні – до них можна використати будь-який соус та отримаєте сотні ідей смаку: карамель, шоколад, ягідне пюре, варення, сметана. До сирників підійде будь-який напій від фруктового чаю до чашки капучино.
Інгредієнти для приготування сирників:
- сир 9% – 700 г.
- яйце – 1 шт.
- цукор – 75 г.
- стручок ванілі – 1 шт.
- манна крупа – 65 г.
Важливо при готуванні сирників протерти 700 грамів жирного 9% сиру через металеве сито. Таким чином ми отримаємо ніжну текстуру з хорошою пружністю. Це зручно робити зворотною стороною ложки, втираючи сир у сито. Додавати сир треба потрохи.
В окремій мисці змішайте одне яйце та 75 грамів цукру. Додайте яйце з цукром до сиру.
Тепер стручок ванілі. Розріжте його ножем уздовж. Зберіть насіння з обох половинок стручка.
Якщо немає стручкової ванілі, то можна дати ванілін або ванільний цукор.
Перемішайте сир з яєчною сумішшю та додайте 65 грамів манної крупи. Саме вона робить сирники більш ніжними, м’якими та соковитими. Додайте насіння ванілі, трішки ваніліну або ванільного цукру.
Добре розмішайте сирну масу.
Підготуйте борошно (приблизно 15-20 грамів).
Поставте чашу з масою на ваги та формуйте сирники вагою 60-70 грамів.
Формуйте шайбочки будь-якого діаметра та товщини. Нічого складного. Головне сухі чисті руки та трохи вправності.
На сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажуйте сирники з двох сторін до потрібної вам рум’яності. Зазвичай це 2-3 хвилини на одній стороні. За цей час сирники посмажаться повністю, але краще поекспериментуйте поштучно.
Готові сирники обсушіть на паперовій серветці або рушнику.
Такі сирники можна їсти із сметаною, варенням або різними соусами. Наприклад, приготувати малиновий соус.
Готуємо малиновий соус до сирників
Взяти 200 грамів замороженої малини, цукру 30-50 грамів та кукурудзяного крохмалю 6 грамів. Все це поставити на плиту та довести до легкого кипіння. Потім можна перетерти на пюре за допомогою блендера. Якщо ви хочете, щоб не було кісточок, то перетріть малину через дрібне сито. Вийде смачний, яскравий соус.
Читати також:
Цукати з апельсина: рецепт приготування з фото🍊