Топ-5 рецептів для готування піци дома
- Рецепт піци Маргарита
- Рецепт Мексиканської гострої піци
- Рецепт грибної піци
- Сирна піца «Чотири сири»
- Рецепт піци «Пепероні»
Томатний соус для піци: простий рецепт
Топ-5 рецептів для готування піци дома
Піца – це, мабуть, найпопулярніша страва в світі. У нашій країні ця страва з’явилося не так давно, але швидко стала улюбленою у кожній родині. Адже для приготування піци не потрібно особливої майстерності, а з інгредієнтами можна експериментувати до безкінечності.
Приготована своїми руками начинка для піци виходить нітрохи не гірше, ніж в піцерії. Важливо дотримуватися пропорції, подбати про сумісність інгредієнтів.
Щоб отримати дійсно смачну піцу, з будь-яким варіантом начинки слід дотримуватися ряду правил:
- не запікай піцу занадто довго, достатньо, щоб тонке тісто пропеклося, а сир зверху розплавився;
- для хрусткої скоринки, посипай піцу сиром відразу, до запікання в духовці;
- щоб отримати м’яку скоринку – випікати 15 хвилин, посипати сиром і потримай в духовці ще 5 хвилин;
- обов’язково просочують основу для піци майонезом, кетчупом або спеціально приготованим соусом;
- розподіляй всі компоненти дуже рівномірно і завжди подавай піцу гарячою;
- яка б не була начинка, головне – хороший сир.
Рецепт піци Маргарита
Всі, напевно, чули назву відомої італійської піци «Маргарита». Її історія почалася в 1889 році, коли король Італії Умберто I і королева Маргарита Савойська відвідали Неаполь.
Королеві захотілося спробувати піцу знаменитого місцевого піццайоло Рафаеля Еспозіто. З усіх запропонованих варіантів титулованої особи найбільше сподобалася та піца, яка була схожа на триколірний італійський прапор: з помідорами, моцарелою і базиліком.
Коли Маргарита запитала Рафаеля, як називається ця піца, кухар не розгубився і відповів, що вона названа в честь королеви. Після цього піца з королівським назвою набула широкої популярності по всій Італії і за її межами.
Інгредієнти для піци Маргарити:
- 200 г сиру моцарелла;
- 4 ст. л. томатного соусу;
- свіжий базилік;
- сіль і мелений перець за смаком.
Приготування піци Маргарити
Щедро змасти готову основу томатним соусом. Посипай сіллю і перцем. Розклади зверху шар тертої моцарелли або красиво розподіли по основі сир, нарізаний тонкими кружечками. Випікати не більше ніж 10 хвилин при температурі 250 градусів. Дістань піцу з духовки, розподіли базилік і знову пішли на кілька хвилин в духовку.
Домашня піца «Маргарита» – це найпростіший варіант з начинкою. Зазвичай він виходить у будь-кого.
Рецепт Мексиканської гострої піци
Інгредієнти для Мексиканської піци:
- 200 г м’ясного фаршу (свинина / яловичина);
- 1/2 болгарського перцю;
- 1/2 гострого перцю;
- 1/3 середньої цибулини;
- 100 г твердого сиру;
- 2 ст. л. гострого томатного соусу;
- 10 маслин без кісточок;
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль і мелений перець за смаком.
Приготування Мексиканської гострої піци
Тонко наріжте цибулю. Пасеруюте її в розігрітій олії до прозорості. Додайте фарш, смажте до готовності, посолить і поперчіть. Наріжте перець тонкими кільцями. Змастіть тісто основи соусом, викладіть фарш та перець. Посипте зверху сиром та запікайте 10-15 хвилин. Прикрасьте піцу маслинами. Смачного!
Рецепт грибної піци
Інгредієнти для грибної піци:
- 100 г печериць;
- 150 г шинки;
- 150 г моцарели;
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- 4 ст. л. кетчупу;
- 3 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. оливкового масла;
- 1 помідор;
- сіль і перець за смаком;
Приготування піци з грибами
Змішай кетчуп, сметану і оливкове масло в мисці. Посоліть і додайте прянощів. Змастіть отриманим соусом основу. Посипте половиною тертого твердого сиру. Розкладіть по сиру половину тонко нарізаної шинки. Зверху додай шар з пластинок печериць. Далі йде шар шинки і кубиків моцарелли. Верх присипте залишками твердого сиром. Випікати 10-15 хвилин при максимальній температурі. Смачного!
Сирна піца «Чотири сири»
Піца «Чотири сири», або Pizza quattro formaggio, відноситься до так званого типу білих піц (pizza Bianca), тобто в неї не кладуть традиційний для більшості піц томатний соус та помідори.
Найголовніше у цій піці сири, а точніше їх поєднання. Класичний рецепт включає 4 види сиру: м’який сир (моцарелла), твердий (пармезан), ароматний пряний сир (Емменталь або маасдам), блакитний сир (горгонзола або дорблю).
Інгредієнти для сирної піци:
- 100 г моцарели;
- 50 г пармезану;
- 100 г горгонзоли;
- 100 г Емменталя або маасдам;
- 1 ст. л. оливкового масла;
- 1 ч. л. сушеного орегано.
Приготування сирної піци
Змастити основу оливковою олією, посипати орегано або іншими спеціями на твій смак. Емменталь та моцарелу нарізати пластинками товщиною 5-10 мм. Не треба терти сири, інакше вони швидко розплавляться, змішаються і поєднання різних сирів не буде так відчуватися. Пармезан можна натерти на тертці, так як він плавиться довше. Горгонзолу наріза на великі шматки, потім покриши на шматки подрібніше. Розподілити на основі нарізану на невеликі шматочки моцарелу, зверху подрібнений Емменталь або маасдам, горгонзолу та тертий пармезан. Розігрій духовку до максимальної (220-250 градусів) температури та випікати піцу 10 хвилин. Весь сир в результаті повинен розплавитися, а тісто має стати злегка рум’яним. Смачного!
Рецепт піци «Пепероні»
Свою назву піца «Пепероні» отримала завдяки головному інгредієнту – гострій ковбасі пепероні.
Інгредієнти для піци «Пепероні»
- 120 г моцарели;
- 1/2 гострого перцю;
- 1/2 цибулини (за бажанням);
- 50 г пепероні;
- 2-3 ст. л. гострого томатного соусу.
Приготування піци «Пепероні»
Викладіть на основу піци томатний соус та розмажте його по всій поверхні. Далі шар нарізаної моцарели, та шар тонких скибочок пепероні. Посипати перцем. Покласти в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10 хвилин. Смачного!
Не обмежуйте свої рецепти піци звичайними інгредієнтами, старайся експериментувати та шукати нові смаки.
Томатний соус для піци: простий рецепт
Візьміть один середній помідор без шкірки та розімніть його на пюре. Розчавте зубець часнику, долийте 50 г води, ложечку оливкової олії. Додайте пів чайної ложки сушеного базиліку та коріандру, дрібку солі та чорний мелений перець на кінчику ножа, пів чайної ложки цукру. Також, можна додати трішки перцю чілі. Все перемішайте, покладіть на великий вогонь. Готуйте приблизно 6-7 хвилин, весь час помішуючи. Зніміть з вогню та дайте охолонути. Соус наносіть тонким шаром на основу піци.
Читати також:
Топ-4 представники паназіатської кухні
Comments are closed.