Смачний пляцок з ревеню (румбамбару) рецепт, фото

Пляцок з ревеню (румбамбару) рецепт з фото

Ревінь або румбамбар – цікава рослина. Сьогодні переживає період відновлення своєї популярності. Цей багаторічний овоч не боїться заморозків, містить багато клітковини. В останні десятиліття про нього забули. Пік його споживання припадає на травень.

Киселі, компоти пляцки – головне призначення ревеню в Україні. З ревеню можна готувати навіть цукати.

Смачний пляцок з ревеню рецепт, фото

Інгредієнти для приготування пляцку з ревеню

  • яйця – 4 шт.
  • борошно – 450 г
  • вершки або сметана 60 г
  • цукор – 360 г
  • розпушувач – 10 г
  • щіпка солі
  • холодного вершкового масла – 150 г
  • ванільний екстракт або ванільний цукор

Інгредієнти для начинки:

  • румбамбар (ревінь) приблизно – 400 г
  • кисіль (вишневий або малиновий) – 40 г
  • подрібнений крекер (можна замінити сухарями) – 50 г

Приготування пляцку з румбамбару

До просіяного борошна додати 200 грамів цукру, сіль, ванільний екстракт та 10 грамів розпушувач. Перемішайте інгредієнти. До отриманої суміші натріть охолоджене масло та розтираємо його з борошном.

Розділіть 3 яйця на білки та жовтки.

Додайте 1 ціле яйце та 3 жовтки до борошна.

Додайте 60 грамів сметани або вершків.

Замісіть тісто.

Поділіть тісто на частини. 1\3 тіста потрібно поставити у морозилку для охолодження. Токи тісто охолоджується підготуйте начинку.

Промийте, почистьте та поріжте на невеликі шматочки 400 грамів румбамбару (ревеню). До румбамбару додайте 60 грамів цукру, 40 грамів киселю та 50 грамів крекеру або сухарів. Перемішайте все.

Збийте білки зі 100 грамів цукру.

Викладіть у форму частину тісто яка не охолоджувалась формуючи бортики. Зверху викладіть начинку з румбамбару.

Зверху на начинку викладіть збиті з цукром білки.

Поверх білків натріть охолоджену частину тіста.

Випікайте при 180 градусах – 50 – 60 хвилин.

Пляцок з ревеню фото

Пляцок з ревенем (румбамбаром) виходить ніжний з пікантною кислинкою. Смачного!

Читати також:

Сирники – рецепт: як приготувати смачні, ніжні сирники

Секрети приготування ідеального чізкейка

Пастила – смачно та корисно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.