Ревінь або румбамбар – цікава рослина. Сьогодні переживає період відновлення своєї популярності. Цей багаторічний овоч не боїться заморозків, містить багато клітковини. В останні десятиліття про нього забули. Пік його споживання припадає на травень.
Киселі, компоти та пляцки – головне призначення ревеню в Україні. З ревеню можна готувати навіть цукати.
Пляцок з ревеню (румбамбару) рецепт з фото
Інгредієнти для приготування пляцку з ревеню
-
- яйця – 4 шт.
- борошно – 450 г
- вершки або сметана 60 г
- цукор – 360 г
- розпушувач – 10 г
- щіпка солі
- холодного вершкового масла – 150 г
- ванільний екстракт або ванільний цукор
Інгредієнти для начинки:
- румбамбар (ревінь) приблизно – 400 г
- кисіль (вишневий або малиновий) – 40 г
- подрібнений крекер (можна замінити сухарями) – 50 г
Приготування пляцку з румбамбару
До просіяного борошна додати 200 грамів цукру, сіль, ванільний екстракт та 10 грамів розпушувач. Перемішайте інгредієнти. До отриманої суміші натріть охолоджене масло та розтираємо його з борошном.
Розділіть 3 яйця на білки та жовтки.
Додайте 1 ціле яйце та 3 жовтки до борошна.
Додайте 60 грамів сметани або вершків.
Замісіть тісто.
Поділіть тісто на частини. 1\3 тіста потрібно поставити у морозилку для охолодження. Токи тісто охолоджується підготуйте начинку.
Промийте, почистьте та поріжте на невеликі шматочки 400 грамів румбамбару (ревеню). До румбамбару додайте 60 грамів цукру, 40 грамів киселю та 50 грамів крекеру або сухарів. Перемішайте все.
Збийте білки зі 100 грамів цукру.
Викладіть у форму частину тісто яка не охолоджувалась формуючи бортики. Зверху викладіть начинку з румбамбару.
Зверху на начинку викладіть збиті з цукром білки.
Поверх білків натріть охолоджену частину тіста.
Випікайте при 180 градусах – 50 – 60 хвилин.
Пляцок з ревенем (румбамбаром) виходить ніжний з пікантною кислинкою. Смачного!
Читати також:
Готуємо ніжні сирники покроковий рецепт, фото 🍽️