Чизкейк (англ. cheese — сир, cake — торт) — являє собою сирний десерт від сирної запіканки до тістечка суфле. Їх часто готують з фруктами.
Цей десерт – чудова альтернатива класичної випічки. Він подобається Всім любителям домашніх солодощів без винятку, особливо якщо приготовлений ідеально.
Як приготувати ідеальний чизкейк?
При приготуванні класичних чизкейків беруть м’які вершкові сири (напр. «Філадельфію»). З такого сиру чизкейк буде солодкий кремової консистенції. Та сир «Філадельфію» можна замінити подібним або крем-сиром. Можна взяти простий сир, але його потрібно буде перетерти через сито. З такого сиру чизкейк виходить щільнішим.
Всі продукти мають бути кімнатної температури. Оскільки, через різницю температур компонентів можуть утворитися грудочки. Збивати інгредієнти потрібно вручну або міксером акуратно тільки на низькій швидкості. Якщо буде багато повітря, чизкейк під час випічки може потріскати.
Для випічки краще взяти форму зі знімним дном. З неї легко вийняти десерт, особливо якщо її змастити вершковим маслом.
Випікати чизкейки краще на водяній бані, тоді він буде ніжнішим та легким. Обгорніть дно та бортики форми фольгою, щоб вода не потрапила всередину. Потім покладіть форму у високе деко наповнене водою.
Випікати краще на нижніх рівнях духовки при температурі (160 °C – 180 °C). Так десерт не потріскається.
До тріскання також призводить різкий перепад температур після приготування. Після закінчення випікання ледь відкрийте дверцята духовки та залиште чизкейк всередині ще мінімум на 30 хвилин. Охолоджуйте його ще стільки ж при кімнатній температурі. Готовий десерт обов’язково кладуть охолоджуватися в холодильник протягом 4 години, а краще – всю ніч, щоб начинка схопилася.
Акуратно нарізати чизкейк допоможе змочений ніж.
Рецепт чизкейку без випічки
Інгредієнти для чизкейка:
- сир 9% – 400 г
- цукор 130 г
- печення двох кольорів кожного по 350 г
- вершки 33% для збивання 300 мл
- ягідний сироп приблизно – 300 мл
Приготування сирного десерту без випікання: ⠀
Холодні вершки дістати з холодильника добре збовтати, збити їх з цукром, додати сир. Сир краще попередньо перетерти через сито.
Беремо форму (застелити фольгою або папером для випікання) або кільце 18-20 см. Печиво вмокаємо у ягідний сироп та розкладаємо по краях форми. Перемащуємо кремом шар печива. Потім повторюємо печиво, шар крему так поки форма не заповниться. Крем який залишиться розподіляємо рівномірно зверху торта.
Торт можна присипати зверху какао або подрібненим печивом, ягодами, шоколадом, або ін.
Сирний торт потрібно покласти в холодильник на кілька годин, щоб печиво просочилося. Приблизно 4 години.
Читати також:
Топ-5 рецептів для готування піци та соусу дома🍕
Comments are closed.