?️Аджика з помідорами та яблуками рецепт
У багатьох є свій перевірений рецепт аджики, може навіть і не один. Ось перевірений рецепт аджики для мультиварки (скороварки).
Аджика з помідорами і яблуками – рецепт досить оригінальний, адже, крім традиційних інгредієнтів – помідорів, перцю, моркви, часнику – сюди додаються яблука. Завдяки чому аджика набуває пікантних ноток.
Така аджика добре підходить до м’ясних страв.
Аджика з яблуками – інгредієнти:
- помідори – 1,5 кг.;
- морква – 300 гр.;
- яблука – 300 гр.;
- перець болгарський – 300 гр.;
- часник – 100 гр.;
- перець гострий – 2-3 штуки;
- сіль – 1 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- олія – 200 мл.
Аджика з помідорами і яблуками – покроковий рецепт приготування
Для початку підготуємо всі інгредієнти для аджики. Усі овочі миємо та ріжемо на частини, що влазять у вашу м’ясорубку.
Яблука чистимо від шкірочки і жорсткої серцевинки. З гострим перцем працюємо у рукавичках, розрізаємо, та виймаємо насіння. Часник чистимо.
Всі овочі крім часнику перемелюємо на м’ясорубці. Додаємо сіль, цукор та олію, варимо в мультиварці 40 хв. (програма Тушіння, паровий клапан закритий, тиск максимальний). Після закінчення програми, спускаємо пар. Додаємо подавлений часник та готуємо ще 2 хвилини (програма Тушіння, паровий клапан закритий, тиск максимальний). Після закінчення програми, спускаємо пар. Розкладаємо гарячу аджику в стерильні банки, закручуємо стерильними кришками. Банки з аджикою вкриваємо теплою ковдрою.
Зберігаємо баночки з аджикою в темному холодному місці.
Читати також:
Сирний торт без випікання – простий рецепт