Аджика з помідорами і яблуками рецепт для мультиварки (скороварки)

У багатьох є свій перевірений рецепт аджики, може навіть і не один. Ось перевірений рецепт аджики для мультиварки (скороварки).

Аджика з помідорами і яблуками

Аджика з помідорами і яблуками  – рецепт досить оригінальний, адже, крім традиційних інгредієнтів – помідорів, перцю, моркви, часнику – сюди додаються яблука. Завдяки чому аджика набуває пікантних ноток.

Така аджика добре підходить до м’ясних страв.

Аджика з яблуками – інгредієнти:

  • помідори – 1,5 кг.;
  • морква –  300 гр.;
  • яблука – 300 гр.;
  • перець болгарський – 300 гр.;
  • часник – 100 гр.;
  • перець гострий – 2-3 штуки;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • олія – 200 мл.

Аджика з помідорами і яблуками – покроковий рецепт приготування

Для початку підготуємо всі інгредієнти для аджики. Усі овочі миємо та ріжемо на частини, що влазять у вашу м’ясорубку.

Яблука чистимо від шкірочки і жорсткої серцевинки. З гострим перцем працюємо у рукавичках, розрізаємо, та виймаємо насіння. Часник чистимо.

Всі овочі крім часнику перемелюємо на м’ясорубці. Додаємо сіль, цукор та олію, варимо в мультиварці 40 хв. (програма Тушіння, паровий клапан закритий, тиск максимальний). Після закінчення програми, спускаємо пар. Додаємо подавлений часник та готуємо ще 2 хвилини (програма Тушіння, паровий клапан закритий, тиск максимальний). Після закінчення програми, спускаємо пар. Розкладаємо гарячу аджику в стерильні банки, закручуємо стерильними кришками. Банки з аджикою вкриваємо теплою ковдрою.

Зберігаємо баночки з аджикою в темному холодному місці.

You may also like...