Осінь – це пора, коли природа вбирається в неймовірне плаття з яскравих кольорів, і гарбуз стає одним з найяскравішим символом цієї пори року. Гарбуз, безумовно, можна вважати справжнім королем осені в Україні. Ця рослина має глибокі корені в нашій культурі та традиціях і відіграє важливу роль в нашому житті.
З гарбузів роблять оригінальний осінній декор. Їх можна побачити майже скрізь… Вони прикрашають входи в будинки, ресторани та кав’ярні та стають головним інгредієнтом для приготування смачних страв, таких як гарбузовий суп, пюре, пироги та печений гарбуз.
Гарбузові мафіни для дітей
Гарбузи містять велику кількість речовин, необхідних для нормальної роботи організму. У ньому більше вітаміну А, ніж у моркві. Він багатий бета-каротином, вітамінами та мінералами, що корисні для нашого здоров’я. Запечений та варений гарбуз не втрачає своїх властивостей тому регулярне вживання страв, що містять гарбузи покращує обмінні процеси.
Що приготувати з гарбуза, щоб збагатити свій раціон корисною їжею? Гарбузові мафіни для дітей – це прекрасний корисний десерт. Ці мафіни злегка солодкі, з приємним гарбузовим ароматом. Готуються швидко та просто.
Інгредієнти для приготування гарбузових мафінів:
- 150 г. борошна;
- 120 г. гарбуза;
- 2 ст. ложки олії;
- 2 яйця;
- 130 г. цукру;
- 2 ч.л. ванільного цукру;
- 3 чайні ложки манної крупи;
- 7 г. розпушувача;
- 200 мл. води.
За бажанням можна додати цедру апельсина чи лимона, щоб отримати неперевершений смак.
Покроковий рецепт гарбузових мафінів:
Гарбуз помити, очистити, нарізати кубиками та додати 200 мл. води. Варити приблизно 20 хвилин, до м’якого стану. Зцідити зайву воду. Приготувати пюре. Додати олію.
В окремому посуді змішати борошно, манку та розпушувач.
Збити яйця з цукром та ваніллю, потрохи додати в суміш гарбузове пюре.
Все змішати з сухою сумішшю. Тісто по консистенції виходить як для оладок. Тісто викладаємо у формочки для випікання, наповнюючи їх на 2/3. З цієї кількості виходить приблизно 12 мафінів.
Випікати в розігрітій духовці до 160-180 градусів протягом 25-35 хвилин.
Гарбузові мафіни найсмачніше частувати з чаєм, молоком чи чашечкою капучіно. Цей корисний десерт сподобається дітям та дорослим.
Читати також:
Фруктова пастила: кращі рецепти 🍑🍌🍒