Рецепт приготування цукатів з апельсинів
У холодну пору року лікарі радять збільшити в раціоні кількість продуктів, які містять багато вітаміну С. У число таких продуктів входять апельсини. Для того, щоб ви могли взяти максимальну користь від цитрусових, для вас рецепт приготування домашніх цукатів.
Необхідні продукти для цукатів з апельсина:
- апельсини 1,5 кг.
- цукор – 400 гр.
- вода – 200 мл. сіль 1 чайна ложка.
- лимонна кислота – 1 чайна ложка.
Апельсини промийте під проточною водою і очистіть їх. Шкірку залийте водою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Варити протягом 10 хвилин. Потім промийте шкурки апельсинів в ситі холодною водою. Потім знову покладіть їх в каструлю, налийте води, додайте солі і варіть ще 10 хвилин. Знову промийте, а потім варіть в третій раз. Наріжте апельсинові шкірки тонкими смужками завширшки не більше 0,5 см або маленькими кубиками. Візьміть каструлю всипте 400 грам цукру, влийте 400 мл води і дайте закипіти. В сироп опустіть нарізану різними способами шкірку та варіть в ньому близько 35 хвилин. Коли шматочки стануть майже прозорими, додайте ложку лимонної кислоти. Шкірку апельсинів, нарізану смужками, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвій рідині. Потім розкладіть цукати на застелене пергаментним папером деку і запікайте при 50-70 °C близько півгодини.
Готові цукати трохи остудіть і кожен кусочок обваляйте в цукрі. Цукати, порізані кубиками, разом з сиропом розкладіть по банках з герметичними кришками.
Цукати можна використовувати, як самостійний десерт, а також використовуйте як добавку до морозива або прикрасу чи начинку для тортів.
Цукати мають неповторний аромат та смак. Також вони стануть чудовою альтернативою магазинним цукеркам та печиву – цей десерт несе в собі багато користі.
Готуйте з задоволенням і обов’язково діліться з друзями новими рецептами!
Читати також:
Цукати з гарбуза – корисно та смачно: рецепт🎃