Чи корисна халва?

Щоб отримати нормативну потребу організму в цукрі, не обов’язково вживати цукерки, шоколад, тістечка та торти, краще проявити турботу про свій організм і свою гастрономічну пристрасть направити в сторону натуральних та природних продуктів. Тим більше на сьогодні їх вибір досить великий. Це пастила, сухофрукти, мед, фрукти і безліч інших.

До їх числа належить і улюблені ласощі – халва. З дитинства знайомий та незабутній смак. Переваги вживання цієї натуральної солодощі розглянемо докладніше. По-перше, цей десерт не борошняний. Раніше на Сході його виготовляли на основі меду, потім стали застосовувати цукор.

Халва є хорошим джерелом калорій, а значить і енергії, її калорійність на 100 грам продукту становить 500-550 Ккал.

Також вона містить високий вміст рослинних жирів, що підкреслює її поживну цінність. З’ївши невелика кількість халви, ми маємо можливість більш посилено справлятися з розумовими і фізичними навантаженнями. Корисні властивості цього продукту укладені і в її здатності відновлювати сили, енергію, живити організм корисними вітамінами і речовинами.

Щоб зрозуміти всю поживність халви і оцінити її корисні властивості необхідно ознайомитися зі складом цього солодкого продукту. Халва має багато різновидів – кунжутна, арахісова, горіхова, тахинная та інші.

Чи корисна халва

Розглянемо одну з найпопулярніших в нашій країні – соняшникову халву. Тепер вона вважається найбільш популярною, а горіхові аналоги другорядними. Хоча так було не завжди. Історично склалося все якраз навпаки, виготовляти ще в колишні століття, почали саме горіхову халву, а пізніше перейшли на більш дешеве її виробництво з насіння соняшнику. Не будемо торкатися теми технології виготовлення халви, але ознайомимося ближче з цим продуктом через знайомство зі складом і корисними властивостями.

Склад халви:

  • вітаміни В1, В2, D, Е;
  • мінеральні речовини: залізо, фосфор, калій, натрій, магній, кальцій;
  • зола;
  • крахмал;
  • моно- і дисахариди;
  • вода.

Щоб халва приносила свою користь для організму її необхідно вживати регулярно в невеликих кількостях, як десерт. Але ні в якому разі не перестаратися. Не обов’язково щодня, кілька разів на тиждень цілком достатньо. У день дотримуватися норми не більше 30 грамів. Корисні властивості, які властиві халву, вельми серйозні.

Корисні властивості халви:

  • халва підвищує секрецію шлункового соку, стимулює роботу кишечника, позбавляє від закрепів;
  • активізут імунну систему;
  • нормалізует кровообіг;
  • поліпшує стан шкіри, волосся і нігтів;
  • сприяє зміцненню стінок судин;
  • здійснює позитивний вплив на нервову систему;
  • профілактіка інфаркту міокарда;
  • антидепрессант.

Найголовніше властивість халви, що при її вживанні піднімається настрій і вже в цьому полягає позитивний ефект. Природне походження інгредієнтів цього продукту теж грає важливу роль. Але, на жаль, в гонитві за дешевизною і вигодою виробники стали додавати в цей харчовий продукт синтетичні добавки. Ні для кого не секрет, що під час існування СРСР, технологія виготовлення продуктів грунтувалася на натуральних інгредієнтах, тоді не знали і термінів то таких «консерванти» або «ГМО». Сьогодні при покупці халви, краще знайомитися зі складом продукту.

Залежно від виду халви змінюються не тільки смакові якості, а й картина впливу на організм людини. Кожен вид халви має свій спектр корисних властивостей.

Протипоказання до вживання халви можуть бути для людей, які страждають на діабет, ожиріння, захворювання печінки і підшлункової залози. Дуже важливо вживати халву свіжу, так як у всіх видах цього продукту при залежані накопичуються шкідливі речовини. Будьте здорові!

You may also like...

Залишити відповідь