Як зберігати авокадо, щоб не псувалося?
Авокадо все частіше використовується в кулінарії, у кожного обов’язково є хоча б декілька рецептів з участю цього плоду. В перекладі з мови стародавніх ацтеків «ahuacat» означає «яєчне дерево». Авокадо має унікальний смак, але для того, щоб ним насолодитися повною мірою, необхідно правильно обирати та зберігати авокадо.
Як правильно зберігати авокадо?
Як зберігати та який він має бути при покупці – залежить від того, коли будемо його використовувати. Якщо хочете використовувати безпосередньо в день покупки, то обирайте повністю достиглий авокадо. Достиглі плоди ледь м’які на дотик, при надавлюванні лишається невелика вм’ятина. М’якоть достиглого авокадо м’яка, подібна до вершкового масла, при дотику починає танути. З достиглого плоду легко знімається шкірка.
Як зберігати розрізаний авокадо?
Важливо знати, як зберігати авокадо після розрізання, бо дуже часто потрібно використати не цілий плід. Природне забарвлення авокадо легко зберегти за допомогою лимонного соку, але це робиться виключно з метою запобігання потемніння. А ось на смакові якості та корисні властивості реакція розрізаного авокадо на з’єднання з повітрям ніяк не вплине. Також, порізаний авокадо ненадовго можна закрити харчовою плівкою або папером, і залишити на столі або покласти на зберігання в холодильник.
Температура зберігання авокадо
Дозрілі авокадо зберігають в холодильнику за температури 3-6°C.
Для дозрівання залишіть авокадо у темному місці з температурою 19-22°C.
В холодильнику при температурі не нижче 6°C, плоди можна зберігати протягом 3 – 5 днів. Потім вони починають темніти та втрачати свій аромат. Достиглий авокадо треба використовувати якомога швидше, щоб він не зіпсувався.
Недозрілий плід авокадо може достигати до трьох тижнів. Якщо авокадо достигає в холодильнику, то рекомендується обгорнути його у папір.
Користь авокадо
Плоди авокадо мають унікальний смак та містить всі потрібні для організму поживні речовини та вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, D, Е, Н і РР, а також необхідні організму макро – і мікроелементи: калій, кальцій, магній, мідь nf марганець, залізо, фосфор та натрій. Також вони є джерелом жирних кислот та антиоксидантів. Авокадо містить протизапальні сполуки.
Як дозріти авокадо в домашніх умовах?
Як дозріти авокадо за кілька днів? При достиганні фрукти виділяють газ, етилен, який сприяє дозріванню. Для дозрівання авокадо треба покласти в паперовий пакет, який буде перешкоджати виходу етилену. Пакет щільно закрийте. Дозрівання має проходити при кімнатній температурі без попадання прямих сонячних променів. Таким чином авокадо дозріє за десь за 5 днів. Якщо покласти до пакета з авокадо ще інші фрукти, особливо банани чи яблуко, буде ще швидше. Регулярно перевіряйте авокадо на дотик.
Рецепти страв з авокадо
Читати також:
Сирники – рецепт: як приготувати смачні, ніжні сирники