У багатьох є свій перевірений рецепт аджики, може навіть і не один. Ось перевірений рецепт аджики для мультиварки (скороварки). Готувати можна і без мультиварки. При приготуванні звичайним способом потрібно варити протягом 2-х годин та замість 200 мл. олії взяти 500 мл.
Аджика з помідорами і яблуками – рецепт досить оригінальний, адже, крім традиційних інгредієнтів – помідорів, перцю, моркви, часнику – сюди додаються яблука. Вона добре підходить до м’ясних страв.
Краще обрати яблука кислих сортів, наприклад: берлепша, глостер, джамба, топаз. Завдяки чому аджика набуває пікантних ноток.
Аджика з яблуками інгредієнти:
- помідори – 1,5 кг
- морква – 300 г
- яблука – 300 г
- перець болгарський – 300 г
- часник (приблизно) – 100 г
- перець гострий – 2-3 штуки
- сіль – 1 ст. ложка
- цукор – 1 ст. ложка
- олія – 200 мл
Аджика з помідорами та яблуками – покроковий рецепт приготування
Для початку підготуємо всі інгредієнти для аджики. Усі овочі миємо та ріжемо на частини, що влазять у вашу м’ясорубку.
Для аджики краще брати яблука кислих сортів. Яблука чистимо від шкірочки та жорсткої серцевинки. З гострим перцем працюємо у рукавичках, розрізаємо, та виймаємо насіння.
Часник чистимо.
Всі овочі крім часнику перемелюємо на м’ясорубці або подрібнюємо блендером.
Додаємо сіль, цукор та олію.
Готуємо в мультиварці 40 хвилин (програма “Тушіння”, паровий клапан закритий, тиск максимальний).
Після закінчення програми, спускаємо пар.
Додаємо подавлений часник та готуємо на цій же програмі ще 2 хвилини (програма “Тушіння”, паровий клапан закритий, тиск максимальний).
Після закінчення програми, спускаємо пар.
Розливаємо гарячу аджику в стерильні банки та закручуємо стерильними кришками. До повного остигання банки вкриваємо теплою ковдрою.
Зберігаємо баночки з аджикою в темному прохолодному місці.
Читати також:
Секрети приготування ідеального чизкейка 🍰