Смаколики, Цікаве та корисне

Популярні шоколадні торти

Серед великого розмаїття видів тортів часто окремо виділяють саме шоколадні торти, завдяки високому вмісту шоколаду або какао в рецепті. Кожна країні має особливі рецепти шоколадних тортів, які можуть мати різне тісто, крем або начинку.

Для того, щоб спекти шоколадний торт, варто мати якісні інгредієнти: борошно, розпушувачі тіста, яйця, та какао порошок алкалізований, який надає випічці та глазурі чудовий присмак шоколаду. Якісні інгредієнти знадобляться і для начинки, і кожний з представлених нижче тортів має свої особливості:

Празький торт

Цей торт походить з колишньої Чехословаччини і набув широкої популярності в Радянському Союзі, – це багатий, щільний, багатошаровий шоколадний торт, який часто порівнюють з австрійським «Захерторте». Празький торт зазвичай складається з трьох або більше шарів шоколадного бісквіту, злегка просоченого сиропом для забезпечення вологості, і наповненого шоколадним масляним кремом зі згущеного молока і какао. Потім торт покривають глянцевою шоколадною глазур’ю.

Захерторте

Ще один культовий шоколадний торт – «Захерторт», створений у 1832 році Францом Захером у Відні. Ця австрійська класика являє собою щільний шоколадний корж, перешарований абрикосовим джемом і вкритий темною шоколадною глазур’ю. Традиційно подається з кулькою несолодких збитих вершків. Захерторт став символом віденської кав’ярні і захищений в Австрії законом про товарні знаки: готель «Захер» і кондитерська «Демель» стверджують, що подають саме його «оригінальну» версію.

Шварцвальд

З Німеччини походить Шварцвальдський торт, який складається з  шарів шоколадного бісквіту зі збитими вершками та вишнями. Особливим інгредієнтом є кіршвассер, прозорий вишневий бренді, який використовується як у бісквіті, так і у вигляді сиропу. Цей торт славиться поєднанням насиченого шоколаду, терпкої вишні та легких вершків і є основним продуктом у багатьох європейських пекарнях.

Американські торти

  • У Сполучених Штатах популярний торт «Їжа диявола», який характеризується вологим бісквітом з темного шоколаду та кремовою глазур’ю. На відміну від стандартного шоколадного торта, «Їжа диявола» виготовляється з більшою кількістю шоколаду та соди, що надає йому пухкішої текстури та глибшого смаку. Його часто прикрашають масляним кремом або ганашем.
  • Міссісіпський грязьовий торт – це десерт з півдня США, що складається з пухкої основи, зефіру та шоколадної глазурі. До особливостей цього торту можна віднести доволі липку текстуру та насичений солодкий смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.