Смаколики, Цікаве та корисне

Рецепти глазурі для паски, фото 🍞 🥚🐇

Рецепти глазурі для паски

Рецепти глазурі для паски, фото 🍞 🥚🐇
Рецепти глазурі для паски (фото – колаж)

Напевно, перед Великоднем, не одна господиня вагається, не лише яку паску пекти, а й чим її декорувати, як прикрасити, яку глазур використати. І щоб проблемою було лише визначитись, яку смачну глазур вибрати, ми підібрали для вас перевірені рецепти глазурі для великодніх пасок. У цій добірці кожен може знайти свою глазур, щоб зробити великодні паски ще гарнішими та смачнішими.

Отже, вибирайте свою та випікайте з радістю!

Гарний великодній декор: 45 фото ідей 🐇🐰🥚

Класична білкова глазур для паски

Глазур, яку всі знають, біла та пухка, на яєчних білках, що засихає і не липне. Вона найпростіша за складом — це її плюс, але вона на сирих білках, а це не всім підходить.

Необхідні продукти для приготування білкової глазурі:

  • 1 білок;
  • 125 г цукрової пудри;
  • 1 ст. л. лимонного соку;

За бажанням: ¼ ч. л. мигдалевого екстракту або одна крапля есенції.

Послідовність приготування білкової глазурі:

Білок збити до м’яких піків. Продовжуючи збивати, додавати порціями цукрову пудру, а потім екстракт і лимонний сік.

Якщо глазур здається занадто густою — додати трохи води або лимонного соку і збити, якщо занадто рідкою — додати більше цукрової пудри.

Готову глазур наносити на паски.

Масляна глазур для паски

Доволі проста глазур, яка дещо м’якша ніж звичайна цукрова. Після вистигання вона залишається не твердою, хоч і не липне до усього. Це смачна та дуже проста альтернатива білковій глазурі.

Необхідні продукти для приготування масляної глазурі:

  • 1 повна склянка цукрової пудри, кімнатної температури;
  • 2 ст. л. окропу;
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 1 ч. л. лимонного соку;

За бажанням: ¼ ч. л. мигдалевого екстракту або одна крапля есенції.

Послідовність приготування масляної глазурі:

У невелику глибоку миску насипати цукрову пудру, додати окріп та екстракт. Розтерти за допомогою вінчика до гладкості.

Додати вершкове масло, продовжуючи розтирати, до однорідності.

Якщо на кухні прохолодно, то складники можуть не розтиратись до однорідності. Тоді миску з глазур’ю слід поставити на кілька хвилин на водяну баню, постійно розтираючи масляну глазур вінчиком.

Якщо вона буде здаватись надто рідкою, можна додати трохи більше цукрової пудри. Якщо ж надто густою — додати трішки лимонного соку або окропу.

Одразу полити вистиглу випічку масляною глазур’ю.

Глазур цукрова з желатином

Трохи зефірна, смачна глазур, вона застигає протягом 12 годин, тоді стає гладкою, не кришиться та має гарний смак. Підходить для всіх, хто хоче білосніжну глазур, без сирих білків.

Глазур потрібно наносити на паски тоді, коли вона ще ніби доволі рідка. Застигаючи, глазур починає тягнутись нитками. Якщо зволікати, то у цукрових нитках буде все.

Необхідні продукти для приготування глазурі з желатином:

  • 100 г цукрової пудри;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 5 г желатину;
  • 30 мл води.

Послідовність приготування глазурі з желатином:

У миску для збивання чи чашу міксера помістити желатин та воду. Вимішати та залишити набухати.

Цукрову пудру та лимонний сік помістити в невеликий сотейник й поставити на маленький вогонь. Довести масу до кипіння, помішуючи, до повного розчинення цукрової пудри, тоді зняти з вогню.

Починаючи збивати желатин, вливайте тонкою цівкою гарячий цукровий сироп. Збивати до суттєвого збільшення маси в об’ємі, білого відтінку та блиску.

Покрити вистиглі паски теплою глазур’ю.

Сподіваюсь, кожен знайде тут свою улюблену глазур й ваші паски будуть ще гарнішими та ще смачнішими!

Шоколадна глазур для паски

Дуже смачна, хоч і м’яка шоколадна глазур. Вона залишається м’якою та трішки клейкою. Це глазур на той випадок, коли хочеться для себе, не нести кудись, а просто щоб було смачно.

Рецепти глазурі для паски, фото 🍞 🥚🐇
Рецепти глазурі для паски (фото – колаж)

Необхідні продукти для приготування шоколадної глазурі:

  • 75 г цукрової пудри;
  • 1 ст.л. какао;
  • 2 ст.л. молока;
  • 30 г чорного шоколаду, посікти;
  • 50 г вершкового масла.

Послідовність приготування шоколадної глазурі:

Цукрову пудру, молоко та какао помістити до невеликого сотейника й прогрівати, постійно помішуючи, доки розчиниться цукрова пудра. Зняти з вогню.

Додати шоколад та мішати до повного розчинення шоколаду, додати холодне вершкове масло й знову вимішати до однорідності й прогрівати, помішуючи, поки маса буде однорідною.

Залишити глазур дещо вистигнути й змастити нею охололі паски.

Глазур з білого шоколаду

Дуже смачна, практична глазур. Вона і застигає гарно, не липне, не кришиться, й смак у неї чудовий. Хоч у рецепті вказаний білий шоколад, її можна успішно готувати й з чорним чи молочним.

Необхідні продукти для приготування глазурі з білого шоколаду:

  • 100 г білого шоколаду;
  • 40 г вершкового масла;
  • 40 г згущеного молока.

Послідовність приготування глазурі з білого шоколаду:

Розтопіть білий шоколад на водяній бані. Тоді додати вершкове масло та згущене молоко і вимішати до однорідності, прогрівати, помішуючи, поки маса знову не стане текучою.

Змастити поверхню охолоджених пасок шоколадною глазур’ю та прикрасити за власним бажанням.

Більше читайте тут:

Тирамісу з маскарпоне: простий рецепт, фото☕🍷​🍰

Морозиво: поради приготування, рецепти з фото 🍨

Халва: склад та користь, рецепти приготування 🍬

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.