Смаколики, Цікаве та корисне

Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰

Кенді бар своїми руками – солодкий стіл на будь-яке свято

Ви уявляєте свято без солодощів? Без гарного тортика, смачних цукерок і ошатних пиріжків? Щоб приготувати оригінальний кенді бар потрібно докласти чимало зусиль і фантазії. Спочатку, оберіть десерти, які готувати, продумайте їх оздоблення. Маленькі десерти у скляночках мають гарний вигляд, їх можна зробити власноруч!

сandy bar своїми руками
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Капкейки рецепт для Сandy-bar

Маленькі маффіни з кремом. Капкейки – ( з англ. сupcakes) – це невеличкі за розміром «тістечка у чашці». Американський варіант десерту отримав свою назву завдяки тому, що готувався в алюмінієвій чашці. Зараз капкейки часто випікають у спеціальних паперових формочках. Порадувати близьких такими десертами просто.

Можуть бути з різними смаками:

  • шоколадним;
  • ванільним;
  • цитрусовим;
  • гарбузовим;
  • ягідним, а можливості їх прикраси безмежні.

Рецепт смачних гарбузових мафінів для дітей почитати тут. 

Кейк-попси рецепт для Сandy-bar

Невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці. Десерт покривають шоколадом, карамеллю або мастикою будь-якого кольору і декорують.

фото Кейк-попси - невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці для кенді бару
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Приготування кейк-попсів

Бісквіт готовий можна купити або приготувати вдома за своїм рецептом.

Скріплюючий крем. Можна використовувати сметанковий або масляний креми, шоколадний ганаш. Для для скріплення бісквіту можна використати згущене молоко, варенням або джемом.
Шоколад або шоколадна глазур. Шоколад необхідно розтопити на водяній бані і трохи остудити. Щоб приготувати шоколадну глазур, додайте в розтоплений шоколад трохи вершкового масла або теплих вершків. Можна також зварити глазур з молока, какао, цукру і вершкового масла.

Декорування кейк-попсів

Цілком і повністю залежать від вашої фантазії. Можна використати кондитерську посипку, фігурки, візерунки з цукрової глазурі або розтопленого шоколаду, обтягнути кульки різнобарвною мастикою.

Палички для кейк-попсів

Зручно використовувати дерев’яні шпажки або товсті трубочки для коктейлів. Можна купити спеціальні палички в магазинах для кондитерів. Перш ніж увіткнути паличку в кейк-попс, умочіть її кінчик в розтоплений шоколад, так кулька буде краще триматися на паличці.

Тирамісу

Тирамісу фото десерту
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Тирамісу – знаменитий багатошаровий італійський десерт. До його складу входить: сир маскарпоне, кава (переважно еспресо), курячі яйця, цукор і печиво савоярді. Зазвичай, десерт присипають какао-порошком. Можлива варіація з додаванням волоського горіха. У деяких рецептах какао-порошок замінюють тертим шоколадом, савоярді – бісквітом, кавове просочення – фруктовим або алкогольним (марсала, мадера, амаретто). Тирамісу дуже ніжний десерт, його важко розрізати на порції. Тирамісу готують у порційних формочках або келихах.  Як приготувати Тирамісу за класичним рецептом можна прочитати тут.

Панна-котта рецепт для Сandy-bar

Італійський десерт з вершків, молока, цукру та желатину. Десерт походить із П’ємонту, хоча його їдять по всій Італії. Подають з ягідними, карамельними, шоколадними сиропами.

Фото Панна котта шоколадна рецепт
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Панна-котта шоколадна рецепт

Інгредієнти для приготування шоколадної панна-котти:

  • вершки 33% – 400 мл.;
  • молоко 2,5% – 120 мл.;
  • шоколад чорний гіркий – 100 г.;
  • цукор – 50 г.;
  • желатин листовий – 12 г.;
  • ванілін – 1 г.;

Шоколад натерти на мілкій терці. Желатин залити холодною водою на 1 хв. і віджати.

У сотейник налити молоко, вершки, додайте шоколад, цукор, ванілін. Поставити сотейник на середній вогонь і прогрівати до повного розчинення цукру. Відразу ж залийте її до желатину та ретельно перемішайте все віночком. Якщо желатин не розчиниться повністю, то поставте каструлю на повільний вогонь і, помішуючи, дочекайтеся розчинення. Ні в якому разі не дайте суміші закипіти. Процідіть масу через дрібне сито і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім розлийте порівну по формочках та поставте їх у холодильник на 4-5 години.

Класична панна рецепт

Класичний рецепт панна-котто – це основа всіх рецептів, якими зараз рясніє світова кулінарія. Знаючи оригінальний варіант, ви з легкістю зможете приготувати, той який ідеально підійде для вам.

Інгредієнти класичної панна-котти:

  • желатин 8 грам;
  • вершки 500 мл;
  • цукор 50 грам;
  • стручок ванілі 1 шт.

Ємність відповідного обсягу для нагріву рідини, ніж, сито, стаканчики або формочки об’ємом 100-150 мл,  тарілочки для подачі.

Етапи приготування:

Замочіть желатин в холодній воді. Обсяг рідини і час набухання має бути зазначено на упаковці.

Наріжте стручок ванілі на кілька шматочків. Коли желатин набухне, налийте вершки в каструлю, додайте ваніль і цукор. Доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню. Відразу ж перелийте її до желатину, попередньо видаливши з нього зайву рідину, та ретельно перемішайте все віночком. Якщо желатин не розчиниться повністю, то поставте каструлю на повільний вогонь та, помішуючи, дочекайтеся розчинення. Ні в якому разі не дозволяйте суміші знову закипіти.

Процідіть масу через дрібне сито і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім розлийте порівну у формочки та поставте їх у холодильник на 4-5 годин. Після закінчення цього часу подавайте панна-котту, попередньо діставши з форм на тарілочки. Якщо ви використовували стаканчики або келихи, то цілком прийнятна подача в них.

Ніколи не використовуйте більше 8 г желатину на 500 мл рідини. Завдання кулінара полягає в тому, щоб застосувати мінімальну кількість згущувача, зберігши при цьому необхідну консистенцію і бархатистість. Вершки повинні бути досить жирними – 20-30%. Якщо ви переживаєте за фігуру і стежте за кількістю калорій, то можете замінити частину вершків молоком. Але варто пам’ятати, що це істотно вплине на смак десерту. Замість натуральної ванілі цілком можливо взяти дрібку ваніліну. Для того щоб з легкістю дістати десерт з форм, їх можна перед заповненням змастити вершковим маслом.

Макаруни

Макаруни фото десерту
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Французький десерт з мигдального печива і фруктової начинки. Барвники дозволяють зробити тісто будь-якого кольору: червоного, блакитного, зеленого і т.д.

Солодощі для Кенді бару

Печиво

Печиво candy bar
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Випікається в різних формах та прикрашається відповідно темі свята.

Мармелад, зефір, пастила, цукати, маршмелоу

Завдяки різноманітності форми і кольору ідеально вписуються в будь-яку композицію кенді бару.

Фрукти в кошиках або на шпажках

фото фруктів в кошиках і на шпажках: сandybar своїми руками
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Східні солодощі

Рахат-лукум, пахлава, щербет.

фото східних солодощів для кенді бару: сandybar своїми руками
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Горіхи в шоколаді або кольоровий глазурі.

Cухофрукти

Курага, чорнослив, фініки.

фото сухофруктів для кенді бару: сandybar своїми руками
Кенді бар: солодкий стіл на будь-яке свято 🏜️🍰 (фотоколаж)

Обов’язково у Кенді барі присутні напої.

Вода, сік, морс, лимонад холодний чай. Все подається в порційних пляшечках або келихах, прикрашених в одному стилі солодким столом. Можна самостійно задекорувати посуд для напоїв, вирізавши красиві наклейки і етикетки за готовим шаблоном.

Читати також:

Морозиво: поради приготування, рецепти з фото 🍨

Готуємо ніжні сирники покроковий рецепт, фото 🍽️

Секрети приготування ідеального чизкейка 🍰

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.